Novinky - 22.11.2018 09:40

Definitíva! Vladko Weiss oficiálne prehovoril. Hapalovi poslal štiplavý odkaz

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský futbalista Vladimír Weiss potvrdil, že končí v národnom mužstve. Dvadsaťosemročný hráč katarského klubu Al-Gharafa zároveň nepovažuje reprezentačnú kapitolu za definitívne uzavretú. Nebude však hrať pod vedením trénera Pavla Hapala, ktorý po októbrovom asociačnom termíne vystriedal pri kormidle tímu SR Jána Kozáka.

Weiss pod Hapalovým vedením nezasiahol ani jedného z dvoch novembrových duelov v 1. skupine B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 proti Ukrajine (4:1) a v Česku (0:1). Krátko pred koncom pondelňajšieho zápasu v Prahe, keď už bolo známe, že pre vyčerpaný počet striedaní nebude môcť nastúpiť, svojvoľne opustil lavičku náhradníkov a zamieril do útrob štadióna. Keď spoluhráči účastníka majstrovstiev sveta 2010 v JAR i majstrovstiev Európy 2016, ktorý v najcennejšom drese nastúpil 67-krát a strelil sedem gólov, prichádzali do šatne, Weiss údajne už s taškou v ruke blúdil po chodbách futbalovej arény v Prahe. "Tu som skončil," mal podľa webu profutbal.sk prvýkrát naznačiť svoj zámer bratislavský rodák.

Neskôr v interview pre web sport24.pluska.sk potvrdil, že nateraz ďalšie štarty v reprezentácii nepridá. "Je to moje rozhodnutie, ktoré neľutujem. Zo strany trénera Hapala som mal indície byť jednou z opôr reprezentácie spolu s Hamšíkom a Škrtelom. To bola pre mňa jedna z najväčších motivácii pokračovať. Rozhovory a realita sa nezhodovali," povedal Weiss v spomenutom rozhovore. Na otázku, aký bol ozajstný a hlavný dôvod toho, že predčasne odišiel zo striedačky v zápase s Českom, odvetil: "Vyvrcholenie všetkých mojich emócii, ktoré som prežíval počas celého reprezentačného zrazu."

Mnohým odborníkom z futbalových kruhov sa nepáči, že Weiss už takmer päť rokov hráva v katarskej najvyššej súťaži, ktorá podľa nich kvalitou nedosahuje úroveň európskych líg. Toto exotické pôsobisko nebolo úplne podľa gusta ani pre bývalého reprezentačného kormidelníka Jána Kozáka, ale napriek tomu Weiss bol pevnou súčasťou jeho plánov. Pod vedením nového lodivoda Hapala sa však karta obrátila. "S trénerom Kozákom som nemal žiadne problémy a na zrazy som prišiel vždy stopercentne pripravený. V Katare som momentálne s rodinou spokojný a moju budúcnosť nateraz neriešim," podotkol Weiss.

Niekdajší hráč Olympiakosu Pireus, Glasgowa Rangers či Espanyolu Barcelona priznal, že o rozhodnutí prerušiť účinkovanie v reprezentácii sa zhováral aj s otcom - momentálne koučom reprezentácie Gruzínska Vladimírom Weissom starším. "S otcom som si to hneď po zápase vydiskutoval. Neteší ho to, ale ako moja najväčšia opora ma plne akceptuje," poznamenal.

Weiss zdôraznil, že do reprezentácie by sa v budúcnosti rád vrátil, avšak až vtedy, keď pri mužstve nebude Pavel Hapal. "Samozrejme mi je ľúto, že momentálne nebudem v reprezentácii najmä pre atmosféru a vzťahy medzi hráčmi. Vždy som sa na zrazy tešil a určite mi bude chýbať. Osobne si myslím, že v reprezentácii som nepovedal posledne slovo. Pod trénerom Hapalom však hrať nebudem, keďže z jeho strany nepociťujem dôveru a rešpekt voči mne," skonštatoval Vladimír Weiss na webe sport24.pluska.sk.