Novinky - 30.11.2018 11:30

Iba pre silné žalúdky! Hokejový faul, po ktorom prokurátor podal obvinenie

Zdroj: huste.tv/youtube

Taliansky reprezentant s americkým koreňmi Thomas Larkin sa dostal do problémov so zákonom priamo počas hokejového zápasu. Stalo sa to v minuloročnej edícii Ligy majstrov, keď v osemfinálovom zápase škaredo dohral Daniela Pailleho. Osemfinále Brynäs - Mannheim prinieslo dva vyrovnané súboje a ďalej šiel švédsky tím. To zadák Adleru Mannheim neniesol ľahko a teraz sa prípad dostal na stôl prokurátora v Štokholme.

Disciplinárna komisia hneď po zákroku Larkina potrestala stopkou na štyri zápasy, ale nepríjemnosti môžu mať oveľa vážnejšie rozmery. Faulovaný Paille utrpel otras mozgu a v súčasnosti je to už viac ako rok, čo sa neobjavuje na ľadovej ploche. Všetko nasvedčuje tomu, že zákrok na hlavu 34-ročnému kanadskému útočníkovi ukončil kariéru.

Vážne následky viedli právnikov Pailleho k činom. Práve tí sa obrátili na súd a na hokejistu Mannheimu podali trestné oznámenie. "Zákrok presahuje úroveň násilia, ktoré môže byť v športe povolené," znelo oficiálne vyjadrenie prokurátora pre médiá. Larkin sa tak bude musieť do švédskej metropoly dostaviť opäť. Už však nepôjde o hokejový zápas, ale súdny proces.