Novinky - 05.12.2018 17:32

Ako v krčme po pár pivách! Súperi neboli schopní schovať čiernu

Zdroj: huste.tv/youtube

Ak ste niekedy v podniku po niekoľkých pohárikoch vzali do rúk tágo, zrejme ste si užili veľkú zábavu s neschopnosťou zahrať presný a úspešný strk. Niečo podobné pripomenula počas prebiehajúceho UK Championship 2018 dvojica britských snookristov v druhom turnajovom kole. Nešlo pritom o žiadnych druhotriednych hráčov. Judd Trump je momentálne svetovou päťkou, kým Dominicovi Daleovi patrí až 64. miesto, no ešte pred pár rokmi patril do svetovej tridsiatky.

V snookri vás jedna chybička môže stáť celý frejm (jednu hru) a profesionáli sú schopní nahrať desiatky bodov za jeden nábeh, čím rozhodnú o svojom víťazstve. Podobne to mal rozohrané aj Trump, ktorému stačilo schovať už len poslednú guľu - čiernu. Lenže zlyhal, guľa sa vyťukala von a prekvapený Dale mal možnosť vrátiť sa k stolu. Na tom by nič až také senzačné nebolo, lenže ani Walesan v čistej pozícii netrafil. A to nebolo všetko.

Hralo sa na šesť víťazných frejmov a v tomto konkrétnom mohol Trump duel ukončiť alebo Dale poslať dianie do rozhodujúcej hry. A práve nervozita z tohto momentu pravdepodobne spravila svoje. Po chybe Trumpa neuspel ani Dale a prvý menovaný mohol predsa všetko dotiahnuť do zdarného konca. Lenže znova minul. V tej chvíli to už vyzeralo tragikomicky, no našťastie Dominic Dale dokázal svoj druhý pokus a celkovo štvrtý strk na čiernu zvládnuť. Vyrovnanie na 5:5 mu však dlho radosť nerobilo. Rozhodujúci frejm zvládol lepšie jeho anglický súper. Judd Trump postúpil medzičasom až do osemfinále, kde mu bude čeliť Joe Perry.