Novinky - 06.12.2018 19:30

Seattle hľadá budúcu identitu. Krakens, Metropolitans či Sockeyes?

Zdroj: huste.tv

Keď vedenie NHL schválilo vznik nového klubu, je jasné, že Seattle bude mať tri roky na vybudovanie novej haly a na vytvorenie kompletného brandingu a merchandisingu mužstva, ktoré sa stane tridsiatym druhým účastníkom profiligy. S nováčikom sa počíta od sezóny 2021/22 a verejnosť sa v súčasnosti môže vyjadrovať k tomu, akú filozofiu a pod akou značkou bude tento tím vystupovať.

Ešte pred érou Vegas Golden Knights sa hovorilo o tom, aké to má nováčik v NHL ťažké a koľko náročných stabilizačných ročníkov musí prejsť, aby sa s ním dalo aspoň ako-tak počítať. Lenže vedenie vtedy 31. tímu ligu dalo dokopy veľmi zaujímavú partiu hráčov a od zisku Stanleyho pohára ich delil len krôčik. Aj preto sa k diskusiám o Seattli pristupuje oveľa serióznejšie. Zároveň však Vegas šli príkladom aj pri rozpútaní hokejovej predzápasovej šou a "Zlatý rytier" je momentálne už uznávanou značkou.

Na internete sa momentálne pracuje s piatimi návrhmi nového názvu tímu (od čoho budú záležať aj klubové farby či logo). Spustené bolo hlasovanie fanúšikov, hoci vedenie sa nikdy nezaručilo, že víťaz tejto ankety bude skutočne novou značkou na hokejovej scéne. Poznať však nápady potenciálnych fanúšikov je dôležité. Najviac hlasov si vyslúžil Seattle Sockeyes. Ide o druh lososa, ktorý sa vyskytuje práve na severovýchode Spojených štátov.

Viaceré kluby v zámorí nesú názvy zvierat, zvyčajne vrcholových predátorov. Práve týmto smerom sa vydával návrh Seattle Krakens, ktorý rovnako v hlasovaní fanúšikov pomerne slušne bodoval. Inou cestou šiel nostalgický návrh Seattle Metropolitans. Práve tak sa volal klub, ktorý v tomto meste sídlil a bol súčasťou najvyššej súťaže v rokoch 1915 až 1924. Neskôr ligu opustil a premenoval sa na Seattle Totems. Kým niektorí volajú po slávnej minulosti, ďalší tvrdia, že nič nové vymýšľať netreba. Vo WHL už nejaký čas pôsobí juniorský tím Seattle Thunderbirds, ktorému stačí dať len seniorskú podobu.