Novinky - 06.12.2018 17:20

Keď aj psík zachráni v zápase viac ako brankár

Zdroj: huste.tv/youtube

Ako sa asi musí cítiť brankár, ktorý v zápase dostane tri góly, nedarí sa mu a jednu z jeho chýb dokonca musí napraviť zablúdený psík, a ten sa stane hrdinom internetu? Podobne tragikomické, ale frustrujúce časy prežil gólman Brian Levandro, ktorý pôsobí v nižšej argentínskej lige a jedna z jeho chýb zhodou okolností preletela športové portály po celom svete.

V súťaži Torneo Federal A (v hierarchii argentínskych líg číslo 3) viedol Juventud Unida de Gualeguaychu už 3:0 nad Defensores de Belgrano de Villa Ramallo. Brankár Defensores bol odhodlaný po svojom zákroku okamžite vykopávať, lenže trafil protihráča a lopta skákala do nekrytej brány. Takmer nekrytej. Z tribún náhle vybehol psík, ktorý tesne pred bránkovou čiarou hostí od tretieho inkasovaného gólu zachránil.

Rozhodcovia po krátkej porade usúdili, že takýto gól jednoducho platiť nemôže, lopta neprešla do brány a nezabránil tomu cielene žiaden z členov niektorej výpravy alebo fanúšik. Na situácii sa pobavilo aj mužstvo, ktoré takto o gól prišlo. Bolo totiž už v trojgólovom vedení, čo vydržalo v platnosti až do záverečného hvizdu.