Novinky - 06.12.2018 20:30

Počítanie netrvá desať sekúnd. Dozvuky zápasu Wilder - Fury

Zdroj: huste.tv/Instagram

Keď boxer dostane úder, padne na zem a kým rozhodca napočíta do desať, nevstane, prehral. Toto pravidlo zrejme poznajú aj ľudia, ktorí box nesledujú a nefandia mu. V titulovom zápase medzi Tysonom Furym a Deontayom Wilderom napriek tomu nastala situácia, kedy Brit k zemi šiel a do desiatich sekúnd nebol pripravený na návrat do boja. Rozhodca ho však omilosti a namiesto K.O. bola výsledkom remíza.

Najmä fanúšikovia Wildera sa poriadne čudovali, ako môže byť za remízový vyhlásený zápas, v ktorom jeden z bojovníkov dvakrát padol a od knockoutu ho delilo pár sekúnd. Na Instagram navyše Denotay "Bronze Bomber" Wilder zavesil video, v ktorom dokazuje, že Fury mal byť ukončený. V dolnej časti obrazovky bežia stopky a Fury ešte po siedmich odpočítaných sekundách stále leží na podlahe. Potom sa náhle začne dvíhať, ale v desiatej sekunde je stále v nepresvedčivom pokľaku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Deontay Wilder (@bronzebomber),

Tyson Fury hovorí, že sa mu podaril najväčší "comeback" v dejinách boxu, chce odvetu a v nej už amerického súpera bez problémov zdolá. Wilder pôsobil po ohlásení remízy veľmi sklamane a kontroverzné rozhodnutie vyvolalo na internete veľké diskusie. 115-11 pre Wildera, 114-112 pre Furyho a 113-113, to boli bodíky, ktoré rozhodcovia napočítali. Wilder pred súbojom s Furym vyhral všetkých 40 svojich duelov, z toho 39 knockoutom. Remíza mu trochu špatí štatistiky a navyše s ňou vôbec nesúhlasí.

"Som pripravený kedykoľvek si povie. Som pripravený dať fanúšikom to, čo chcú vidieť a ukončiť tieto vyhlásenia tak, aby to pochopili všetci," hlási Wilder. Na pomaly alebo nesprávne počítaných 10 sekúnd po Furyho páde sa pozrela aj britská tlač a oslovila samotného ringového. "Fury dostal trochu viac času na zotavenie po knockdowne v poslednom kole preto, lebo bol šampiónom," vysvetľuje rozhodca Jack Reiss. Padol len dve minúty pred koncom, a to po druhý raz v zápase.

"Rozhodoval som tento zápas a v dvanástom kole by obaja už vypľuli dušu. Rozdali si veľa úderov, ale ani jeden nespôsobil nejaké výraznejšie zranenia tomu druhému. Do dvanásteho kola sa dostali veľmi unavení, ale nie zranení." pokračoval rozhodca Reiss vo svojej obhajobe pre britské médiá. Keď videl Furyho padnúť, myslel na to, že pri šampiónovi treba obzvlášť dbať na to, ako na tom je. "Keď som bol na štvorke, urobil grimasu, zovrel oči a videl som, že je pri vedomí. Pri päťke sa prevalil a povedal: 'Som v poriadku Jack, som v poriadku'" Britský boxer ho presvedčil, že chce pokračovať a záver boja už ustál. "Počítať do desať nemusí znamenať presne 10 sekúnd. Je to priestor pre rozhodcu, aby zistil, ako na tom bojovník je a presvedčil sa o tom, či ho môže opäť pustiť do ringu," odkázal tým, ktorí sa odvolávajú na stopky z Wilderovho Instagramu.