Novinky - 08.12.2018 12:27

Šampión prehral zápas na K.O. a je v kritickom stave

Zdroj: huste.tv/youtube

Keď šampión vstupuje do ringu, verí, že po súboji zaznie to slávne "and still...", čiže svoj titul uháji. Horší scenár je, že svet spozná nového držiteľa opasku a úplne najhorší možný prípad prežíva Kanaďan Adonis Stevenson. Šampión WBC v poloťažkej váhe zviedol zápas s Ukrajincom Olexandrom Gvozdykom, ktorý sa stal korisťou rodáka z Charkova. Na body síce Gvozdyk prehrával, ale v 11. kole poslal súpera na zem, a ten už nevstal. Ešte horší je fakt, že Stevenson bol z bojiska prevezený priamo do nemocnice a je v kritickom stave.

Fanúšikovia v Centre Videotron v Quebecu verili, že šampión sa meniť nebude. Domáci bojovník, hoci pôvodom z Haiti, vstupoval do diania s bilanciou 29-1, toto bol už jeho jedenásty zápas o titul a na svojej ceste zdolal mená ako Badou Jack, Thomas Williams, Andrzej Fonfara či Tony Bellew. Lenže ani Gvozdyk nie je žiadnou fackovacou figurínou a jeho kvality sú vykreslené bilanciou 16-0, pričom šestnáste víťazstvo získal práve v opisovanom boji.

Po knockoute bol Stevenson hospitalizovaný v nemocnici a na druhý deň sa musel podrobiť operácii. Lekári jeho stav opisovali ako kritický, ale bezprostredne po operačnom zákroku stabilizovaný. Teraz má pred sebou veľmi dlhú regeneráciu a potom bude otázkou, či ho druhá kariérna prehra od boxu neodradí. Jeho ukrajinský premožiteľ je bronzový medailistom z OH v Londýne 2012 a v súčasnosti a držiteľom jedného z prestížnych opaskov vo svojej váhovej kategórii.