Novinky - 10.12.2018 18:01

Ukážkový teč, ktorému nechýbalo nič. Bobrovskij aj tak čaroval

Zdroj: huste.tv/Instagram

Ruský hokejový brankár Sergej Bobrovskij uzatváral sezónu 2016/17 s vyše 93-percentnou úspešnosťou zásahov, oveľa horšie na tom nebol ani v minulom ročníku, rovnako patril medzi desiatku najlepších pravidelne chytajúcich gólmanov a pre aktuálny ročník ho tradičná simulácia predpovedala ako víťaza Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára ligy. Ďaleko od pravdy rozhodne byť nemusí. 30-ročný rodák z Novokuznecka zatiaľ o pár percent za svojím štandardom zaostáva, ale fanúšikom dokazuje svoje kvality skvelými zákrokmi. Ten najnovší vytiahol v súboji s Washingtonom.

Rečou čísel to opäť zďaleka nebol jeden z tých lepších zápasov Bobrovskeho. Oba tímy vyslali po 28 striel, no Washington nad Columbusom vyhral 4:0. Napriek tomu sa do highlightov noci dostal moment z polovice prvej tretiny. Kempného strelu od modrej čiary v ťažkej pozícii parádne tečoval Kuznecov a väčšina brankárov by bola v takom momente bezmocná. Nie však Bobrovsky. Ten sa bleskovo premiestnil k pravej tyčke a prudký puk skryl do lapačky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

"What a save..." sotva na tieto tri slová sa zmohol komentátor pri pohľade na opakovaný záber. Do smiechu bolo aj Kuznecovovi. V tom čase už mal na konte jednu asistenciu, ale rovnako ťažko veril tomu, akým spôsobom ho krajan vo farbách Blue Jackets vychytal. Capitals napriek tomu zápas dotiahli do víťazného konca a vo východnej konferencii hrajú o špičku. Pre zdolaný Columbus to bola tretia prehra z ostatných štyroch kôl a svoje pozície pomaličky opúšťa.