Novinky - 11.12.2018 12:11

Voráček sa neudržal a kontroval kritikovi na Twitteri

Zdroj: huste.tv

Profesionálny športovec si občas o sebe nájde v internetových diskusiách aj veľmi nepekné veci, ale snaží sa na ne nereagovať. Keď však má "internetový hrdina" v sebe toľko drzosti, že svoju kritiku adresuje priamo hráčovi, to už naštve. Rozprávať by vedel český hokejista Jakub Voráček, ktorý sa cez Twitter odhodlal na jednu poriadne čudnú kritiku kontrovať. Dôvody neznámeho kritika sú pritom dosť prekvapujúce. Voráček je hviezdou Flyers, v aktuálnej sezóne nahral už 23 bodov, v tej minulej si dokonca urobil osobné bodové maximum. Kritik sa navyše označuje za fanúšika Philadelphie a k tomu všetkému svoje ostré slová poslal po víťaznom zápase nad Buffalom Sabres.

"Úbohý Jake. Milujem vás aj Flyers, ale keby ste mali mozog, mohli by ste byť najlepším hráčom celej NHL," napísal v sobotu po výhre 6:2 nad Sabres, ku ktorej Čech prispel "len" jednou asistenciou. A to nebolo všetko. Posťažoval sa aj na to, že mu Voráček spôsobuje každý týždeň bolesť hlavy. Všetko preto, aké nízke hokejové IQ má. Odpoveď hokejistu bola dosť sebavedomá, ale celkom pochopiteľná: "Máš pravdu. Môžem povedať, že mám v 29 rokoch 600 bodov v NHL, a to bez mozgu. Je to biedne a trápne."

Nahnevaný fanúšik môže cítiť frustráciu z výkonov Letcov ako tímu. Tí v minulej sezóne uhájili miestenku do play-off, hoci vypadli hneď v prvom kole. Tento rok sú zatiaľ na tom ešte horšie a vo východnej konferencii je pod nimi len jedno mužstvo - New Jersey. Z 28 zápasov dotiahli do víťazného konca len 12 a to nie sú okolnosti, s ktorými by priaznivci boli spokojní. Je však trochu čudné, že pod svoju paľbu zameral práve druhého najproduktívnejšieho hráča mužstva, ktorý je zároveň dlhodobým ťahúňom tímu.