Novinky - 11.12.2018 13:30

Nový štadión Tottenhamu otvorí svoje brány v januári

Zdroj: huste.tv

So zaťatými zubami musí futbalový Tottenham Hotspur pretrpieť posledné týždne v azyle, keď síce hráva zápasy na slávnom Wembley, ale delí sa oň s boxeristami či americkými futbalistami, čo je z času na čas na kvalite hracej plochy veľmi cítiť. Vonkajšok nového 62-tisícového štadióna je takmer hotový a na internete kolujú fotografie a videá, z ktorých sa priaznivci londýnskeho klubu môžu len a jedine kochať.

Zo záberov je zrejmé, že štadión sa už značne podobá na finálnu podobu a s prižmúrením oči štádium jeho dokončenia možno prirovnať slovenskému Národnému futbalovému štadiónu. Premier League však zimnú prestávku nepozná, preto sa plány nemohli ustáliť na jarnú časť. Panely stoja, plexisklá sú do nich vpasované a v podstate ostávajú posledné oblasti na dotiahnutie. Dátum otvorenia vedenie klubu prezradí až budúci týždeň, ale v kuloároch sa už šepká o optimizme a otváracím duelom by mohla byť atraktívna konfrontácia 13. januára s Manchestrom United.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Spurs New Stadium (@spursnewstadium),

Majiteľ klubu, Daniel Levy pred časom avizoval, že verí už v domáci zápas proti Burnley, ktorý je naplánovaný na 15. decembra. Toto jeho prianie sa realitou nestane. Spurs následne hrajú vonku a povianočné zápasy s Bournemouthom a Wolverhamptonom zrejme kompetentným neprišli ako dostatočne atraktívne na otvorenie nového štadióna. Predpokladaným otvorením tak ostáva prvý domáci duel v kalendárnom roku 2019. Šťastných 6 tisíc fanúšikov sa na nový štadión dostane už v predstihu, keď je pripravený akýsi skúšobný zápas. Tie sú v Británii povinnosťou pred otvorením, prebehnú zrejme v podobe otvorených tréningov alebo tréningových zápasov a cieľom bude otestovať a zvládnuť všetky technické aj bezpečnostné záležitosti.