Novinky - 12.12.2018 14:15

Real Madrid zrušil Plzni suveníry

Zdroj: huste.tv

Španielsky futbalový gigant Real Madrid poriadne nahneval fanúšikov Plzne. Viktoria v súčasnosti prežíva ďalší ročník v niektorej európskej klubovej súťaži a je súčasťou veľmi atraktívnej základnej skupiny G, v ktorej je okrem Realu aj AS Rím a CSKA Moskva. Celkom prirodzene sa v oficiálnych fanshopoch kopia suveníry na zápasy s týmito európskymi gigantmi a priaznivci by si ich radi odložili ako pamiatku do svojich vitrín. Týka sa to však len ruského a talianskeho klubu. Držiteľ zlatého hetriku v tejto súťaži nedal Plzenčanom právo na vyobrazenie svojho loga a právami dokonca nedisponuje ani UEFA, na ktorú by sa teoreticky český klub mohol obrátiť.

Ako spomienku na náročnú základnú skupinu dala Plzeň vyrobiť šálky, vlajočky aj šály. Ak však nechcú porušiť zákon o autorských právach, okrem toho svojho tam môžu zobraziť už len logo dvoch papierovo slabších súperov. Takáto šálka by vás cez oficiálny obchod vyšla v prepočte asi 9 eur, spomienkový šál na vzájomný zápas s Rímom alebo CSKA 12 €. Spomienka na zápas s Madridčanmi, na ktorý sa s určitosťou zbehli fanúšikovia z celého Česka aj Slovenska, chýba.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official),

Málo vídaný krok kráľovského klubu fanúšikov pobúril a svoju nespokojnosť dávali najavo aj prostredníctvom sociálnych sietí. Riešilo sa najmä to, ako môže hrať súťaž pod hlavičkou UEFA (kde zobrazovanie loga bez pochýb spadá), ale neudeliť organizácii súhlas na jeho šírenie a zobrazovanie. Väčšiu pozornosť však musia sústrediť na to, aby pomohli svojmu tímu v stredajšom poslednom skupinovom zápase. Plzeň hrá doma s Rímom a hoci postúpiť už nemôže, o skóre pred CSKA zatiaľ drží miestenku do Európskej ligy. Moskovčania budú v súbežne hranom zápase bojovať na pôde Realu.