Novinky - 13.12.2018 17:40

Benítez volá po VAR-e. Urýchlene!

Zdroj: huste.tv

Obrovskú krivdu cítil po víkendovom zápase anglickej futbalovej Premier League tréner Rafael Benítez, ktorý v súčasnosti vedie Newcastle United. Mužstvo v bráne s Martinom Dúbravkom podľahlo Wolverhamptonu gólom z nadstaveného času 1:2, ale Španiel je presvedčený, že ak by rozhodca mal k dispozícii VAR, tento zápas by to zmenilo od základov. Nešlo ani tak o rozhodujúci gól ako o situácie, ktoré mu predchádzali a mali vplyv na konečné skóre.

"Potrebujeme VAR hneď teraz," hlásil naliehavo počas rozhovoru krátko po záverečnom hvizde. "Spravili sme dostatok preto, aby sme tento zápas kontrolovali. Ako však vysvetlíte tie rozhodnutia našim fanúšikom?" pýtal sa televízneho redaktora. Po necelej hodine hry videl brániaci DeAndre Yedlin červenú kartu za faul na unikajúceho Dioga Jotu. Tréner Newcastlu tvrdí, že k stretu došlo ďaleko od brány, navyše sa vracali ďalší brániaci hráči. Vylúčenie preto považuje za nezmyselné. Hneval sa aj na ďalšiu situáciu, a to vzdušný súboj svojho zverenca Ayozeho Péreza s brániacim Willym Bolym v šestnástke Wolves. Španielsky útočník inkasoval úder lakťom do nosa a rozhodca ho dokonca poslal za postrannú čiaru ošetriť. Faul a pokutový kop však neodpískal.

Video asistenta rozhodcu pritom anglická najvyššia súťaž schválila pre budúci ligový ročník, ale dovtedy ešte podobných sporných verdiktov bez pochýb pribudne. Hosťujúci coach Nuno Espirito Santo sa s Benítezom do konfliktu púšťať nechcel: "Červená karta určite zmenila zápas, ale z môjho pohľadu je ťažké ten stret hodnotiť, pretože som stál na opačnej strane ihriska," dodal pokorne.