Novinky - 14.12.2018 10:53

Nurmagomedov navštívil Saudskú Arábiu a vyhláseniami pobúril ženy

Zdroj: huste.tv/Twitter

Záujem o Chabiba Nurmagomedova po celom svete stále neutíchol a neporazený šampión ľahkej váhy UFC sa v rámci svojich ciest nedávno dostal aj do Saudskej Arábie. Tam plnil úlohu hosťa pri krátkej diskusii a možnosť klásť mu otázky dostali aj niekoľkí diváci z obecenstva. Práve hrdinsky z toho ruský bojovník nevyšiel a stratil azda ešte viac priaznivcov ako tomu bolo po škandále, ktorý spôsobil na UFC 229. Možno v striktnej rovine svojho vierovyznania, možno len v snahe byť vtipný, ale jednou z odpovedí pobúril mnohé ženy.

Možnosť položiť šampiónovi otázku využila aj jedna z diváčok, ktorá sa ho spýtala, čo by odporučil mladým ženským bojovníčkam, aby boli úspešné vo svojej profesionálnej kariére. Odvážne ženy sa na saudskoarabskej scéne cenia, a preto sa odvážlivka dočkala mohutného potlesku. Nurmagomedov však z takto položenej otázky radosť nezdieľal. "Mám jednu dobrú radu pre ženy," začal potom, ako sa na chvíľu zamyslel a pokračoval: "Buďte bojovníčkami u vás doma a vždy dokončite vášho manžela,"

Za túto odpoveď si rodák z Machačkaly vyslúžil ešte väčšiu odozvu a mnohí muži v obecenstve mu hrdo zatlieskali. V prostredí MMA však nie je Chabib jediný, kto má podobné "pokrokové" názory. Ženy do kuchyne či domov za deťmi zo zmiešaných bojových umení v minulosti posielal už aj jeho krajan Fedor Emelianenko či Kanaďan Georges St-Pierre. V súčasnosti sa pritom v UFC už takéto konzervatívne názory nenosia. Ženy sú takmer pravidelnou súčasťou veľkých eventov. Napríklad na nedávnom UFC 231 bol súboj Valentiny Ševčenkovej s Joannou Jedrzejczykovou druhým najdôležitejším súbojom večera. Zlatým klincom bol potom titulový súboj mužskej perovej váhy medzi Maxom Hollowayom a Brianom Ortegom.