Novinky - 14.12.2018 12:27

Kloppovo veľké priznanie o Alissonovi

Zdroj: huste.tv

Futbalisti Liverpoolu sa poriadne nadreli na svojom postupe zo základnej skupiny Ligy majstrov, no ako minuloročný finalista pokračujú ďalej aj v tomto ročníku. V náročnej skupine C im v ceste stál PSG, Neapol a Crvena Zvezda, pričom The Reds prehrali všetky zápas u súperov, ale vyhrali všetky domáce. To stačilo na konečné druhé miesto. Kľúčová bola výhra nad talianskym súperom 1:0 v utorok. Podpísal sa pod ňu strelecky Mohamed Salah, ktorý naberá naspäť minuloročnú formu, ale aj brankár Alisson Becker.

Ešte viac ako o egyptskom strelcovi sa po stretnutí hovorilo o brazílskom gólmanovi, ktorý aj v samom závere vytiahol parádny zákrok proti Arkadiuszovi Milikovi a zachránil tak postupový výsledok. Po zápase mala bývalá klubová legenda Jamie Carragher možnosť prehodiť pár slov s Jürgenom Kloppom a pre televíznych divákov zverejnil priznanie, ktoré mu coach o Brazílčanovi zveril.

"Ak by som vedel, že Alisson je až takýto dobrý, pokojne by som zaňho zaplatil aj dvojnásobok," zdôveril sa liverpoolsky tréner. Z Ríma sa pritom sťahoval za astronomických 72,5 milióna eur, čo z neho na nejaký čas robilo najdrahšieho brankára sveta. V novom pôsobisku však dokazuje, že stál za každú libru, ktorú zaňho súčasný zamestnávateľ vysolil. Famózne zákroky vytiahol už pri tesných víťazstvách nad Watfordom, Evertonom či Burnley a inak tomu nebolo ani v Champions League. "Keď Mo skóroval, to bol zásah. Neuveriteľné! A ten Alissonov zákrok na konci? Nemám slov na to, aby som to opísal. To bol život zachraňujúci zásah," žiaril Klopp po zápase šťastím.