Novinky - 14.12.2018 14:41

Akoby ich jedna mater mala. Krásne góly v podaní Stromea a Storma

Zdroj: huste.tv

Hokejové weby v krátkom čase zaplavili dva parádne presné zásahy, o ktoré sa postarali hráči s podobnými menami, no predviedli ich na klziskách vzdialených od seba približne 6640 kilometrov vzdušnou čiarou a podobne ďaleko sú od seba aj ich rodiská. V NHL zažiaril Kanaďan Dylan Strome, ktorého gól sa stal v lige jednou z najkrajších akcií ostatného týždňa, no na konečné skóre zápasu Winnipeg - Chicago výrazný vplyv nemalo. Frederik Storm sa zase predviedol v Champions Hockey League a svojím pozoruhodným sólom poslal štvrťfinálovú odvetu Malmö - Mníchov do predĺženia.

21-ročného centra Dylana Stromea zamestnáva Chicago Blackhawks a jeho zásah trochu zatienil fakt, že jeho tím prehral s Winnipegom 3:6. Padol navyše už po štyroch inkasovaných v sieti Jastrabov a všetko to bolo ešte v čase, keď ťahali osemzápasovú šnúru prehier. K puku sa dostal v strednom pásme, všetko vyzeralo ako útok dvoch proti trom, ale položil si brániaceho Byfugliena, obtočil sa okolo Laineho a na koniec toho všetkého si z uhla vychutnal aj brankára Brossoita.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

V konečnom zúčtovaní, ani gól Dána Frederika Storma zo švédskeho Malmö Redhawks nemal až taký veľký význam. Jeden z troch švédskych štvrťfinalistov v Hokejovej lige majstrov ponúkol v súčte dvojzápasu s Mníchovom až 13-gólové hody. Necelých sedem minút pred koncom tretej tretiny malo Malmö jednogólové manko a Storm sa rozhodol, že to vezme na seba. V obrannom pásme prijal prihrávku, nabral rýchlosť na ľavom krídle, šikovnou kľučkou sa pretlačil cez brániaceho protihráča a bekhendom zdvihol puk ponad brankára Aus den Birkena. Rovnako ako Stromeovi, radosť dlho nevydržala, pretože predĺženie zvládol lepšie nemecký tím a Švédi tak vypadli.