Novinky - 14.12.2018 19:35

Štefanský zápas v Košiciach dostal charitatívny rozmer

Zdroj: huste.tv/hckosice.sk

Ani v tohtosezónnom tipsportligovom kalendárni nechýba štefanské kolo, ktoré bude mať v Steel Arene špeciálny charitatívny nádych. Môže za to dlhoročná spolupráca HC Košice s detskou onkológiou v metropole východu. Už v minulosti klub poskytol viaceré finančné a materiálne dary, čo zopakuje aj tieto Vianoce. Pomôcť pritom môžu aj samotní fanúšikovia, a to už len tým, že na zápas prídu svoje mužstvo podporiť.

​Z každej vstupenky, ktorá bude na zápas proti Detve predaná, pôjde výťažok združenie Spoločnosť detskej onkológie Košice a cez to priamo do Detskej fakultnej nemocnice. Pre priaznivcov hokeja je to bez pochýb motivácia navyše prísť svoje mužstvo podporiť na vianočný zápas, v ktorom budú domáci plniť pozíciu favorita. Dovtedy sú ešte na programe tri kolá a nie je zaručené, či sa Oceliari udržia na čele súťaže pred triom tesných prenasledovateľov, no od Detvanov majú momentálne o 34 bodov viac.

26. decembra sa naša hokejová liga hrala aj pred rokom. Pre Košičanov šlo o derby zápas v Poprade, ktorý prehrali, zatiaľ čo domáce derby zvádzal aj tím spod Poľany a nestačil na HKM Zvolen. Tento raz si Košice zahrajú doma a všetci veria, že pred slušne naplnenou halou. "My v HC Košice sa stále snažíme byť tam, kde je potrebná pomoc alebo podpora. Preto chcem všetkých pozvať na štefanské kolo," cituje generálneho manažéra Rastislava Rusiča klubový web. "Sme radi, že mladí, húževnatí a silní športovci podporujú našich malých bojovníkov," nadväzuje naňho Martin Mušinský, ktorý je na čele Spoločnosti detskej onkológie Košice.