Novinky - 14.12.2018 20:35

Strhujúce predĺženie v NHL, hoci malo len 35 sekúnd

Zdroj: huste.tv/Instagram

Keď sa na scénu uvádzalo predĺženie vo formáte troch proti trom, rýchlo sa začali množiť videá so strhujúcimi výpadmi zo strany na stranu. Potom sa mužstvá naučili zvládať extra päťminútovku o čosi taktickejšie aj napriek veľkému priestoru na klzisku, no občas sa naskytne úsek hry, počas ktorého fanúšikovia zabudnú zatvoriť ústa od údivu. Po divokej remíze 5:5 sa medzi Calgary a Philadelphiou predlžovalo len 35 sekúnd, ale šlo o mimoriadne intenzívnu polminútku.

Už riadny hrací čas medzi domácimi Flames a hosťujúcimi Flyers priniesol strhujúci súboj a desať gólov. V polovici zápasu viedli hostia vďaka trom gólom po sebe 4:2 a zdalo sa, že dokázali dianie zlomiť na svoju stranu, ale Calgary sa zmobilizovalo a vyrovnávajúci gól padol len sedem sekúnd pred treťou sirénou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

V podobne akčnom duchu sa pokračovalo aj v predĺžení. Ihneď po vhadzovaní mohla Philadelphia rozhodnúť o svojom víťazstve, avšak Provorov pri svojom samostatnom úniku neprekonal brankára Ritticha. Calgary sa vďaka tomu dostalo do rýchleho brejku, ktorý priniesol zakončenie Gaudreaua, dorážku Giordana, dva výborné zásahy Stolarza, no na ďalší dorazený puk od Johnnyho Gaudreaua už bol prikrátky.