Novinky - 14.12.2018 22:12

Anglická futbalová liga vyhlásila vojnu rasizmu

Zdroj: sita/Twitter

Vedenie anglickej Premier League vyzýva futbalových fanúšikov oznamovať prejavy rasizmu počas zápasov. Táto správa bola zverejnená na oficiálnom twitterovom účte najvyššej anglickej súťaže. Dôvodom sú udalosti z tohto mesiaca, keď nepríjemným narážkam zo strany fanúšikov čelili Raheem Sterling z Manchestru City a Pierre-Emerick Aubameyang počas prestížneho severolondýnskeho derby medzi Arsenalom a Tottenhamom.

Fanúšikovia sú nabádaní, aby neslušné správanie hlásili usporiadateľom, prípadne antidiskriminačnej organizácii s názvom "Kick It Out". V médiach zarezonoval najmä prípad zo štadiónu Stamford Brigde, kde mal jeden z fanúšikov domácej Chelsea verbálne napadnúť útočníka Manchestru City Raheema Sterlinga. Okrem toho klub odsudzuje aj antisemitské spievanie svojich fanúšikov počas štvrtkového zápasu Európskej ligy UEFA na pôde maďarského mužstva MOL Vidi FC.

Ďalší prejav rasizmu spozorovali v zápase Arsenalu s Tottenhamom. Jeden z fanúšikov "kohútov" bol zatknutý po tom, čo hodil banánovú šupku ku Gabončanovi Pierrovi-Emerickovi Aubameyangovi, ktorý sa radoval zo strelenia gólu.