Novinky - 15.12.2018 16:41

Nitrania úspešne absolvovali Winter Classic

Zdroj: huste.tv/hockeynitra.com

V hokeji je dosť dôležité nezabúdať na to, kde má hráč korene a kde robil svoje prvé manévre hokejkou. To sa týka aj nitrianskeho brankára Juraja Šimbocha, ktorý svojich spoluhráčov priviedol do rodnej Šale, kde si zahrali prípravný zápas pod holým nebom s miestnymi amatérmi. Všetko pri príležitosti vzniku mládežníckého hokejového tímu v a popri rekonštrukcii miestneho zimného štadióna. "Sme nadšení, že v Nitrianskom kraji vzniká nový mládežnícky klub a my ako väčší klub ho môžeme aj touto formou podporiť. Keď sme boli oslovení, aby sme sa zúčastnili exhibície na čiastočne zrekonštruovanom šalianskom hokejovom štadióne, neváhali sme ani chvíľu," cituje klubový web Corgoňov prezidenta Miroslava Kováčika.

Hoci prebieha reprezentačná prestávka a aj klub spod Zobora bol vo Švajčiarsku zastúpený trojicou svojich hráčov, zvyšok mužstva neleňošil a zohral exhibíciu, ktorej výsledkom bola remíza 7:7. Svoju kvalitu však šalianskemu súperovi predviedli. Tri minúty pred koncom ešte viedli o päť gólov a až potom domáci za podpory fanúšikov dotiahli výsledok do remízového konca. Ako to už poznáme aj z Tipsport ligy, na exhibíciách je tradične nabudený Judd Blackwater, ktorý sa aj tento raz predviedol hetrikom. Navyše zápas pod holým nebom je v jeho rodnej Kanade na Vianoce veľmi častým javom. Spomínaný brankár Šimboch sa počas duelu objavil v bránke oboch aktérov. "Som rád, že chalani sa k tomu takto postavili. Bola to veľmi pekná akcia. Som rád, že sa to uskutočnilo. Zachytal som si po 16 rokoch aj za Šaľu, na toto ihrisko spomínam iba v dobrom," opísal pre klub svoje dojmy po konci akcie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HK Nitra (@hk_nitra_official),

Zápas si naplno užil aj obranca Karol Korím, ktorý zalovil v pamäti, kedy si si naposledy zahral zápas pod holým nebom a vraj to bolo asi vo veku ôsmich rokov v Zlatých Moravciach. Zmysel pre humor dokázal aj nitriansky trénerský tím, najmä zložením druhej päťky s obrannou dvojicou Majdan - Bortňák a útokom Pupák - Korím - Rais. Corgoni, ktorí samých seba predstavujú ako najpopulárnejší klub v kraji, takto podporili vznik "konkurencie" a šalianske hokejové kroky budú určite pozorne sledovať. Medzičasom sa však reprezentačná prestávka končí a už v stredu majú pred sebou náročný domáci zápas so Zvolenom.