Novinky - 16.12.2018 12:21

Šťastný koniec stávky Pavla Vrbu s plzenským sládkom

Zdroj: huste.tv/Instagram

K mestu Plzeň a podobne k miestnemu futbalovému klubu patrí azda najslávnejší pivovar v celej Českej republike a coach futbalistov sa so sládkom dohodol na nezvyčajnej stávke. Jej výsledok potešil ako milovníkov piva, tak aj futbalových priaznivcov, čo sú často totožné osoby. Šlo o to, že plzenský sládok chcel Viktorii pridať motiváciu na postup zo skupinovej časti Ligy majstrov. Ak by sa podarilo uhájiť aspoň miestenku do Európskej ligy, pre najbližší ligový zápas by pripravil v okolí štadióna 11 700 darčekových balení piva. Ak by nie, Pavel Vrba by sa stal na hodinu výčapníkom v niektorej z krčiem.

V rozhodujúcom zápase Viktoriáni doma zdolali AS Rím 2:1 a tabuľkovému konkurentovi CSKA Moskva nestačilo ani to, že rozobral Real Madrid na španielskej pôde. Pri víťazstve českého zástupcu nechýbali v základnej zostave Hrošovský s Procházkom, kým brankár Kozáčik ostal na lavičke. Stávka tak skončila víťazstvom trénera Pavla Vrbu a sládok sa zaviazal, že pre dnešný ligový zápas proti Karvinej darčekovými baleniami piva zasype Doosan arénu. Tie boli v špeciálnych výdajných miestach v blízkom okolí dejiska zápasu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official),

"Chcel by som pogratulovať Viktorke k postupu, ktorý bol úplne zaslúžený. Môžem povedať, že túto stávku som prehral rád," cituje sládka klubový plzenský web. Víťaz stávky sa však trápne neodmlčal, práve naopak: "Ďakujem pivovaru za zaujímavú výzvu. Fanúšikom touto cesto odkazujem, že medzi nich rád prídem a budem im čapovať pivo v jednej z krčiem," Znamená to, že na radosť pivárov sa z trénera skutočne výčapník na jeden deň stane. Udalosť bude naplánovaná krátko po Novom roku a podrobnosti klub v krátkom čase doplní.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Viktoria Plzeň (@fcviktoria_official),