Novinky - 17.12.2018 13:35

Messi opäť atakuje métu 50 gólov. Už ôsmy raz za deväť sezón

Zdroj: sita/youtube

Ešte predminulý týždeň boli Cristiano Ronaldo a Lionel Messi bok po boku z pohľadu strelených gólov (45) v tomto kalendárnom roku. Argentínčan však následne v dvoch ligových dueloch proti Espanyolu (4:0) a Levante (5:0) zaznamenal päť zásahov a ôsmykrát v priebehu ostatných deviatich rokov dosiahol hranicu 50 gólov. Momentálne má na konte 46 gólov za španielsky klub FC Barcelona a štyri "trefy" za argentínsku reprezentáciu, s ktorou sa medzičasom druhýkrát v kariére rozlúčil.

Portugalčan Cristiano Ronaldo sa vlani stal prvým futbalistom, ktorý skóroval aspoň 50-krát v siedmich po sebe idúcich rokoch. V roku 2018 zatiaľ je na čísle 46, z toho 40 gólov dosiahol dohromady vo farbách Realu Madrid a Juventusu Turín a zostávajúcich šesť strelil v drese národného tímu Portugalska.

"To, ako hráme, je zásluha Messiho. Strieľa neuveriteľné góly," vyhlásil barcelonský tréner Ernesto Valverde. Katalánske mužstvo po 16. kole vedie poradie La Ligy 2018/2019 so ziskom 34 bodov. Iba tri body však strácajú FC Sevilla a Atlético Madrid. Posledné slovo v boji o titul zrejme určite nepovedal ani momentálne štvrtý Real Madrid (29).

Barcelone to v aktuálnej ligovej edícii "sype", kontá súperov zaťažila už 46-krát, pričom Messi s Uruguajčanom Luisom Suárezom zaznamenali dokopy viac gólov (25) ako napríklad kompletné madridské mužstvá Atlético a Real (24). "Myslím si, že Luis a Leo sú v ostatných rokoch najlepšia útočná dvojička. Majú neuveriteľnú palebnú silu. Potrebovali sme sa akurát zlepšiť v bránení, ale domnievam sa, že aj túto slabinu sme už odstránili," skonštatoval skúsený stopér FCB Gerard Piqué.