Novinky - 17.12.2018 14:45

Ferguson ignoruje doktorov. Počas takého programu sa poslúcha ťažko

Zdroj: huste.tv/Instagram

Sir Alex Ferguson je v Manchestri United obrovskou klubovou legendou, futbalu sa venoval prakticky celý život a nič na tom nehodlá meniť ani teraz na zaslúženom dôchodku. V máji sa potýkal s vážnymi zdravotnými problémami, dokonca s krvácaním do mozgu a lekár mu naordinoval maximálny pokoj, oddych v posteli a žiadne väčšie výlety. Lenže to sa veľmi ťažko poslúcha, keď hrali United v priebehu jedenástich dní zápasy s nenávidenými rivalmi Arsenalom a Liverpoolom a vrcholili skupiny Ligy majstrov. Bývalý dlhoročný tréner United bol na futbale spozorovaný viac ako často.

Napriek zákazom lekárov sa Ferguson objavil na zápase Ligy majstrov proti Young Boys Bern, na ligovom súboji s Arsenalom a dokonca navštívil aj duely na pôde Southamptonu a Liverpoolu. Pred jeho očami zverenci Joseho Mourinha raz vyhrali, dvakrát remizovali a raz prehrali. Aj preto sa v ostatnom čase na nich sype kritika z každej strany. Veď súčasný počet 29 inkasovaných gólov je už vyššia cifra ako bolo inkasovaných góloch za celú ligovú sezónu 2017/18. Ani strelenými gólmi sa to pritom nedarí vykompenzovať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester United (@manchesterunited),

Obavy o zdravotný stav legendy sú pri tom úplne na mieste, nervózni sú z toho doktori aj rodina. Na druhej strane, láska k milovanému klubu hranice nepozná. Rodák z Glasgowa urobil pre tento tím veľmi veľa a práve v súvislosti so zápasom proti Liverpoolu bol britskými médiami často spomínaný. Písalo sa o jeho povestných "fénoch", ktorými spálil šatňu po prehrách, o tom ako nerád prehrával, a obzvlášť s rivalom zo severozápadu Anglicka. V 17. kole Premier league sa taká prehra zrodila. United padli na Anfield Road výsledkom 1:3. S týmto súperom pritom ťahali sériu ôsmich súťažných duelov, v ktorých mu nepodľahli.