Novinky - 17.12.2018 17:39

Na šípkarskú hviezdu počas MS zaútočili pivom

Zdroj: huste.tv/youtube

Šípkarské turnaje majú bez pochýb svoju špecifickú atmosféru a kým hráči sa plne koncentrujú na svoje hody, v ich pozadí prebieha medzi fanúšikmi hotová party. Lenže, kde je veľa alkoholu, tam občas sú aj problémy. Trapasu sa nevyhol ani londýnsky Alexandra Palace, dejisko tohtoročných majstrovstiev sveta. Pri terči bol akurát Holanďan Michael van Gerwen, aktuálna svetová jednotka, no anglickí fanúšikovia viac fandia svojim zástupcom ako Rob Cross, James Wade, Michael Smith alebo Alan Tabern.

Hneď vo svojom prvom turnajovom zápase sa Holanďan stretol s posledným spomenutým hráčom, Tabernom, zdolal ho 3:1, a to sa niektorým fanúšikom vôbec nepáčilo. Van Gerwen ich nespokojnosť pocítil na vlastnom tele, a to cez pohár piva. Ten po ňom jeden z fanúšikov hodil pred začiatkom druhého setu, ale želaný efekt to nemalo. Rodák z Boxtelu si v ďalšom kole zahrá s Nemcom Maxom Hoppom, avšak nespratný fanúšik si to pozrie už maximálne v televízii.

Za primitívne správanie bol z hľadiska nasilu vyvedený a skončil s doživotným zákazom na šípkarské turnaje tej najvyššej úrovne. Hoci sa jeden z favoritov majstrovstiev sveta s incidentom vyrovnal profesionálne, po zápase priznal, že ho to poriadne nahnevalo: "Nikdy predtým sa mi niečo takéto nestalo. Nevedel som, ako reagovať. Bol som dosť nahnevaný, ale čo urobíte? Nemôžete robiť nič," povedal pre britský denník The Sun.