Novinky - 17.12.2018 19:18

Škótsky futbalista sa musel za vtipný kostým ospravedlniť

Zdroj: huste.tv

Oslavy v kostýmoch a maskách nie sú len špecifikom haloweenskeho obdobia, ale občas je také niečo naplánované v ktoromkoľvek ročnom období. A tu nastáva problém, ako vyrobiť masku originálnu. Veď za tie roky už bola drvivá väčšina možností vyčerpaná. Takto nejako uvažoval aj škótsky obranca Jamie Robson, ktorý je vychádzajúcou hviezdou Dundee United. Na podobnú oslavu sa vydal ako africký plážový predavač, za čo si vyslúžil kritiku. Kto mal tú možnosť navštíviť nejaké vychytené prímorské letovisko, určite podobných predavačov s "originálnymi" kabelkami, peňaženkami, čapicami alebo inými cennými suvenírmi za super ceny stretol. Práve tak sa odel aj 20-ročný mladík a pleť si natrel na čierno.

Kostým škótskeho futbalistu J. Robsona
Zdroj: Independent.ie

V horšom čase pre britské futbalové prostredie to načasovať ani nemohol. V období rasistického škandálu s Raheemom Sterlingom či Pierre-Emerickom Aubameyangom začali používatelia sociálnych sietí bombardovať pridanú fotografiu kritickými komentármi, až ju musel odstrániť. "Plne uznávam naivitu svojich činov a aj to, že sa rozchádzajú s pravidlami, ktorých by sa mal profesionálny futbalista držať. Akonáhle som bol upozornený, že by táto fotografia mohla niekoho uraziť, zmazal som ju," ospravedlnil sa ľavý bek fanúšikom aj klubu. Ten prostredníctvom trénera Robbieho Nelsona odkázal, že s hráčom problém už rieši a vyvodí z neho dôsledky.

Hoci sa mladý futbalista objavuje v najvyššej škótskej súťaži len prvý rok, negatívnu pozornosť už v minulosti upútať stihol. Rovnako šlo o príspevok na sociálnej sieti, na ktorom popri šoférovaní mal popíjať pivo. Neskôr sa ukázalo, že šlo o nealkoholický nápoj. Viacerí však vtedy poukazovali na to, že to i tak bolo nebezpečné počínanie a počas šoférovania nemá držať v jednej ruke nápoj a v druhej telefón.