Novinky - 18.12.2018 13:37

Hokejová slávnosť na ruský spôsob - 71 tisíc fanúšikov na futbalovom štadióne

Zdroj: huste.tv

Rusko, Fínsko, Švédsko a Česko sa počas sezóny stretávajú na štyroch turnajoch a každý z nich chce ten svoj domáci pripraviť čo najlepšie. Obzvlášť si na tom dáva záležať zborná, ktorá aj pre tohtoročný turnaj Prvého kanála pripravila veľkolepé vyvrcholenie. Na futbalovom štadióne Zenitu Petrohrad si zmerala sily s Fínmi a potvrdila tak svoje víťazstvo na domácom turnaji.

Organizátori mali v pláne prekonať rekordnú návštevnosť na hokejovom zápase a pozrieť sa prišlo 71 381 fanúšikov. Padol tak rekord ruského respektíve sovietskeho hokeja, ale na piedestále ostávajú MS 2010 a duel pod holým nebom medzi Nemeckom a Spojenými štátmi (77 803). Pre domovský stánok petrohradských futbalistov to bol jeden z dvoch podobných duelov v jednom mesiaci. V podobných podmienkach sa 22. decembra stretnú aj dvaja armádni rivali v ligovom zápase KHL.

"Tohtoročný turnaj sme venovali pamiatke nedožitých stých narodenín legendárneho trénera Anatolija Tarasova. Sovietsky tím viedol v roku 1957 a majstrovstvá sveta sa vtedy hrali na futbalovom štadióne Dynama Moskva. Preto sme sa rozhodli, že skúsime pripraviť niečo podobné," vysvetlil zámer druhý najvyššie postavený muž ruského hokeja Roman Rotenberg. Všetko dopadlo dobre nielen organizačne, ale aj vzhľadom na výsledky domáceho mužstva. Rusi na Channel One Cupe triumfovali po výhre nad Švédskom 3:2 po samostatných nájazdoch, nad Českom 7:2 a nad Fínskom 5:0.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@khl),

"Tento hokejový sviatok si budeme pamätať do konca života. Ďakujem hráčom a ešte viac fanúšikom. Bolo to vynikajúce," zhodnotil pre médiá po zápase ruský coach Iľja Vorobjov. Ako bolo spomenuté, vedenie KHL teraz prevezme opraty ruského "Winter Classic". Už túto sobotu sa stretnú dva najlepšie tímy Západnej konferencie - SKA Petrohrad a CSKA Moskva, aby vyrobili súťaži ďalšie príjemné promo. V parádnom svetle sa oba tieto kluby už raz predviedli, a to v októbri na viedenskom ľade, kde rozobrali bratislavský Slovan.