Novinky - 18.12.2018 20:00

Kráľ Henrik o sebe dal vedieť zákrokom noci

Zdroj: huste.tv/Instagram

Brankár po tridsiatke je v ideálnom hokejovom veku, a to platí aj v NHL. Henrik Lundqvist v ostatnom čase trochu upadol do tieňa Rinneho, Gibsona alebo Vasilevskija, no v New Yorku Rangers majú vďaka nemu o brankárskej jednotke úplne jasno. Odvďačuje sa za to vyše 91-percentnou úspešnosťou zákrokov, a to napriek tomu, že mužstvo patrí do spodnej polovice poradia vo Východnej konferencii.

Napriek všetkému, švédsky kráľ Henrik stále dokáže predvádzať famózne zásahy, čo potvrdil aj v nedeľnom zápase s Vegas. Aj vďaka 38 úspešným zákrokom duel dostal až do predĺženia, v ktorom nakoniec uspel favorizovaný finalista minuloročných bojov o Stanley Cup. Zásahom noci sa jednoznačne stala Lundqvistova reakcia na zakončenia Williama Karlssona. Po obrovskej chybe rozohrávajúceho Pionka sa švédsky útočník dostal do čistej palebnej pozície. Prvú strelu jeho krajan v newyorskej bránke zrazil do kruhu na vhadzovanie, odkiaľ mohol Karlsson zakončovať opäť. Z toho však vznikol ešte krajší zákrok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Hoci sa "double save" vynímal v highlightoch noci, konečné zúčtovanie vyznievalo priaznivejšie pre Zlatých rytierov. Prvý raz síce inkasovali už po 73 sekundách hry, ale výrazne ich to nerozhodilo. V zápase vyslali o jedenásť streleckých pokusov viac ako Rangers a víťazstvo 4:3 pečatil v predĺžení Alex Tuch.