Novinky - 19.12.2018 11:51

Slovenský brankár Roman Durný strelil v noci gól!

Zdroj: huste.tv/Instagram

Parádnu noc má v zámorí za sebou mladý slovenský brankár Roman Durný. Odchovanec Liptovského Mikuláša háji farby mužstva Des Moines Buccaneers v USHL, kde je neohrozenou brankárskou jednotkou a percentuálna úspešnosť 91,7 percenta z neho robí tretieho najlepšieho gólmana ligy. Túto noc jeho tím vyhral nad Sioux Falls Stampede 2:0 a Durný okrem čistého konta prispel aj streleným gólom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Des Moines Buccaneers (@bucshockey),

Buccaneers zvádzajú boj o prvé miesto v tabuľke Západnej konferencie a spomenuté víťazstvo ich udržalo na dvojbodový rozdiel za lídrom. Durného chvíľa prišla tridsať sekúnd pred koncom, keď to už hostia skúšali s prázdnou bránkou. Slovenský brankár si nahodený puk vyzdvihol pri svojej pravej žŕdke a cez celé klzisko namieril presne. Strelený gól je obrovský kariérny míľnik pre akéhokoľvek brankára a 20-ročný Lipták si to patrične užil.

Romana Durného si ešte z minulého roka pamätáme aj z tipsportligových klzísk, keď hájil bránku HK Orange 20. Okrem neho pôsobia v USHL ešte ďalší dvaja Slováci. 19-ročný center Martin Pospíšil je dokonca lídrom produktivity celej súťaže a tretím do partie je Marek Valach, ktorého produktivitu aj počet štartov poznačilo zranenie.