Novinky - 24.12.2018 09:56

Ako dopadli vianočné dresy na Slovensku a v Českej republike?

Zdroj: huste.tv/Instagram

Na Vianoce sa radi "vyparádia" aj hokejisti a špeciálne edície dresov s vianočnou alebo mikulášskou tématikou nie sú typické len pre zámorie. V podobnom duchu niektorý svoj duel poňali aj mužstvá zo Slovenska alebo Českej republiky. Fanúšikovia následne nešetrili a výsledkom boli veľmi pekné sumy, ktoré poputovali na dobročinné účely. Aktivity spojené s dražbou už majú za sebou Nitrania aj Trenčania a v nedeľu sa k nim odohraným zápasom v špeciálnom odeve pridal aj Poprad a účastník KHL Slovan Bratislava. V Českej republike zarezonovala najmä podobná aktivita Jágrovho Kladna, ale zapojil sa aj Hradec Králové, Tábor či Ústí nad Labem.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HK Nitra (@hk_nitra_official),

HK Nitra odohral v špeciálnych dresoch zápas so Žilinou 7. decembra a o dva dni neskôr proti Zvolenu realizoval aj svoje tradičné zahádzanie ľadovej plochy plyšovými hračkami. Dvadsať dresov, vrátane maskota, našlo svojich nových majiteľov v súčte za 5325 eur. O Corgiho kus až taký záujem nebol, ale slušný boj sa strhol o Juraja Šišku, ktorého cena sa vyškriabala na 380 eur. Príliš nezaostal ani Branislav Rapáč (306 eur) a cez dve stovky sa dostali napríklad aj legionári Versteeg, Morrison, Scheidl, Kerbashian a McCormack.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HK Dukla Trenčín (@dukla.trencin),

Dukla Trenčín síce kanadskými hokejistami nedisponuje, no veľmi slušne v tejto liahni domácich hviezd zabodovali aj opory súčasného kádra. Chuť dražiť fanúšikom bez pochýb dodal aj fakt, že Vojaci si v tomto odeve poradili so Zvolenom 2:1. Kto bol najdrahší, to neprekvapí. Branko Radivojevič svoj dres predal za parádnych 530 eur. Na skvelých 510 eur sa vyšvihol aj ten s menovkou Mareka Hecla a minimálne dve stovky boli nadšenci ochotní investovať aj za Tomáša Starostu (hoci zraneného), Milana Bartoviča, Michala Valenta a Radka Dlouhého. Celková suma z trenčianskej dražby vychádza na čiastku 4270.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rytíři Kladno (@rytirikladno),

Ako bolo v úvode spomenuté, dražili aj české mužstvá. Rytíři Kladno svoju ponuku značne zatraktívnili, keďže bolo možné kúpiť aj také, ktoré na svojom chrbte mali menovku Tomáša Plekanca či Jaromíra Jágra. Čerstvá akvizícia z Montrealu nového majiteľa vyšla v prepočte na 580 eur, nehrajúci majiteľ šiel "len" za 178 eur. Bodovali aj viaceré hviezdy súčasného kádra druholigistu a finálna suma, ktorá putovala na dobročinnosť je približne 4 239 eur. Do niečoho takého sa odvážne pustil aj HC Tábor, ktorý patrí medzi priemerné tímy tretej najvyššej súťaže, no počas sviatkov sa rozhodol myslieť aj na iných. Jeho fanúšikovia do dresov investovali v súčte asi 1230 eur. Úspešnejšie bolo Ústí nad Labem z chvosta druhej najvyššej súťaže. Belasé dresy so snehuliakom na hrudi zarobili dokopy 1618 eur. Pridal sa predsa len aj jeden Extraligista, a to z kategórie popredných mužstiev aktuálneho ligového poradia. V Hradci Králové pôsobia aj Slováci Dominik Graňák, Lukáš Cingeľ, Matej Paulovič, Mislav Rosandič, Roman Kukumberg a Juraj Bezúch. Uvádzame ich v poradí podľa výslednej ceny. Graňák nového majiteľa stál zhruba 195 eur. Všetkých však prevýšil Radek Smoleňák s čiastkou 440 eur. Súčet hradeckej zostavy vyšiel asi na 5 320 eur.