Novinky - 08.01.2019 00:18

Šampión do zimnej prípravy s veľkými zmenami. Je čo naprávať

Zdroj: sita

Úradujúci slovenský futbalový šampión FC Spartak Trnava odštartoval v pondelok zimnú prípravu s početnými zmenami v hráčskom kádri, realizačnom tíme aj v klubovom manažmente. Z úspešného jesenného "mančaftu" si už v jarnej časti sezóny 2018/2019 neoblečú dres Spartaka Marek Bakoš (po skončení hosťovania sa vrátil do Plzne, pozn.), Erik Jirka (Crvena zvezda Belehrad), Lukáš Greššák, Martin Tóth (obaja Zaglebe Sosnowiec), Ali Ghorbani (Sepahan SC), Andrej Kadlec (Jagiellonia Bialystok) ani Matej Oravec, ktorému sa skončila platnosť kontraktu. Tento zoznam však s veľkou pravdepodobnosťou stále nie je konečný.

Trnavčanov po jeseni avizovane opustil český tréner Radoslav Látal. Na uvoľnenú stoličku zasadol jeho doterajší asistent a krajan Michal Ščasný. Z pozície asistenta mu bude pomáhať Michal Gašparík ml., ktorý sa k "áčku" posunul od mládeže Spartaka. Kondičný tréner bude Dávid Moravec a brankárov bude mať na starosti Pavel Kamesch.

Čo sa týka príchodov do mužstva, najznámejšie meno je obranca Matúš Turňa, ktorý do tímu červeno-čiernych zamieril z Podbrezovej. Z hosťovania v košickej Lokomotíve sa vrátil Lukáš Mihálik. Z juniorky prišli Július Gombala, Štefan Pekár, Tomáš Brigant a Tomáš Vantruba. Ostatné posily sú z vlastnej mládežníckej liahne, presnejšie z tímu do 19 rokov - Alexander Horvát, Leonard Bencz, Kristián Mihálek, Rafael Tavares, Gergely Tumma a Ivan Mesík. Ako referuje web trnavskyhlas.sk, v najbližších dňoch príde do Trnavy na hosťovanie do konca sezóny krajný bek Sparty Praha Václav Dudl. Po dohode so Spartou v Trnave pokračuje aj defenzívny záložník Jiří Kulhánek.

Spartak má od začiatku januára nový manažment. Pozíciu prezidenta klubu nahradila funkcia riaditeľa: stal sa ním Marek Ondrejka, ktorý dosiaľ pracoval ako PR a event manažér. Pozíciu generálneho manažéra obsadil Marián Černý, ktorý bol šéfom mládeže, marketingu či koordinátor s UEFA - odteraz má na starosti športovú časť klubu. Športovo-technickým manažérom sa stal doterajší sekretár a vedúci mužstva Ivan Minárčiný, novým vedúcim mužstva je doterajší kustód Martin Bohunický.

Trnava figuruje po jesenných osemnástich odohraných kolách najvyššej súťaže Fortuna ligy na 8. mieste s 21 bodmi, na lídra ŠK Slovan Bratislava má priepastný 25-bodový odstup. Po úvodnom zraze sa bude mužstvo pripravovať v domovine, v pláne je aj desaťdňové sústredenie v Turecku (27. januára - 6. februára). Trnavčania odohrajú osem alebo deväť prípravných duelov, z nich dva alebo tri v rámci spomenutého pobytu v "krajine polmesiaca". Úvodný zápas absolvujú hráči Spartaka v stredu 9. januára o 13.00 h v Senci proti druholigovému českému Znojmu, generálkou na jarnú časť tohto súťažného ročníka bude 9. februára od 15.00 h vo Viedni súboj proti rakúskemu účastníkovi II. ligy Wieneru Neustadt.

Aktuálny káder futbalistov FC Spartak Trnava:
brankári: Martin Chudý, Dobrivoj Rusov, Peter Urminský, Dominik Takáč
hráči v poli: Oliver Janso, Alexander Horvát, Jiří Kulhánek, Vachtang Čanturišvili, Erik Grendel, Kubilay Yilmaz, Filip Dangubič, Július Gombala, Tomáš Vantruba, Ivan Hladík, Davit Schirtladze, Fabian Miesenböck, Anton Sloboda, Tomáš Brigant, Matúš Čonka, Boris Godál, Jakub Rada, Patryk Malecki, Andrej Lovás, Lukáš Lupták, Senad Jarovič, Lukáš Mihálik, Štefan Pekár, Ivan Mesík, Leonard Bencz, Gergely Tumma, Kristián Mihálek, Rafael Tavares, Matúš Turňa
Prehľad stretnutí zimných prípravných stretnutí:
9. januára 2019: FC Spartak Trnava - 1. SC Znojmo (ČR-II. liga, 13.00 h), hrá sa v Senci
12. januára: FC Spartak Trnava - MFK Liptovský Mikuláš (II. liga, 14.00 h), hrá sa v Považskej Bystrici
16. januára: MFK Skalica (II. liga) - FC Spartak Trnava (14.00 h)
19. januára: Gyirmót SE (Maď.-II. liga) - FC Spartak Trnava (Lipót/Maď., 14.00 h)
26. januára: Vasas Budapešť (Maď.-II. liga) - FC Spartak Trnava (Lipót/Maď., 14.00 h)
27.1.- 6.2.: sústredenie FC Spartak Trnava v Turecku - v rámci pobytu dva alebo tri zápasy (súperi v riešení)
9. februára: Wiener Neustadt (Rak.-II. liga) - FC Spartak Trnava (Viedeň, 15.00 h) - generálka na Fortuna ligu, hrá sa vo Viedni