Novinky - 10.01.2019 16:47

Najprv neúspešné vybehnutie, potom parádny zákrok pri cúvaní

Zdroj: huste.tv/Instagram

V modernom hokeji sa považuje za samozrejmosť, že brankár nečaká v bránkovisku, ale vydáva sa po puky a rozohráva ich. Niekedy však nie je komu prihrať a vtedy môže vo svojej bránke chýbať. Také niečo sa prihodilo aj Jakeovi Allenovi, ktorý háji farby St. Louis Blues. Počas druhej tretiny sa po krídle naňho mohol vyrútiť útočník Erik Condra z Dallasu. Zabránil tomu odvážnym výletom a následne mal čo robiť, aby sa včas vrátil. Čo bolo dôležité, stihol to a dokonca sa postaral o jeden z top zákrokov týždňa v NHL.

28-ročný gólman, ktorý celú doterajšiu kariéru zasvätil Bluesmanom, sa v jednom momente ocitol až v kruhu na vhadzovanie. Hoci sa tam dostal skôr ako útočník Condra, stihol len naslepo puk odpáliť. Na to reagoval Jason Spezza, no namiesto rýchlej strely chcel zlé postavenie brankára využiť na to, aby sa pred jeho bránku prepracoval individuálne. Tým ideálny moment na zakončenie prepásol. Hoci sa snažil na poslednú chvíľu ešte prihrať Condrovi, ten iba nevedomky puk zrazil pred bránku Allena. Brankár Blues počas celej akcie nestratil prehľad o puku a tesne pred bránkovou čiarou ho efektne vykopol.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

St. Louis tento duel na domácom ľade prehralo 1:3 a v platnosti tak ostalo skóre, ktoré svietilo na kocke aj v momente Allenovho zákroku. Dallas viedol už trojgólovým rozdielom a až potom prišlo zníženie domácich hokejistov. Na tri strelené góly pritom hosťom stačilo len sedemnásť streleckých pokusov. Kanaďanova úspešnosť 82,4% tak vyznievala až nešťastne v porovnaní s vyše 96 percentami Bishopa.