Novinky - 11.01.2019 14:36

Ruská karma: nevydareným bodyčekom striedal proti svojej vôli

Zdroj: huste.tv/Instagram

Hokejoví fanúšikovia vyznávajúci tvrdú hru vedia náležite oceniť hity pri hráčskej lavici, po ktorých nabúraný hráč prepadne cez mantinel a protihráč ho tak doslova vystrieda. Do podobnej situácie sa však môže dostať aj samotný napádajúci hráč. Stačí, aby mu súper šikovne odskočil z cesty. Presne takýto úsmevný moment priniesla KHL a zápas Jokeritu Helsinki s Dinamom Moskva, dvoch popredných tímov Západnej konferencie.

V hlavných úlohách sa predviedli Jesse Joensuu a Jevgenij Mozer. Kým ruský hokejista vo farbách Dinama chcel po neprehľadnom súboji vyviezť puk popri mantineli, Fín sa rozhodol túto únikovú cestu rezolútne zatvoriť. Lenže Mozer bol pozorný, s pukom na hokejke si protihráča všimol a šikovnou otočkou ho nechal akurát prepadnúť za svojím chrbtom. Domáci útočník sa komicky zapichol pod nohami spoluhráčov na striedačke a tí mu pomáhali dostať sa z krkolomnej polohy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@khl),

Rovnako ako v tomto súboji, aj v celom zápase mal moskovský klub navrch. Zápas, v ktorom mohol Jokerit navýšiť náskok pred svojimi prenasledovateľmi, vyhralo Dinamo 3:2. Fínsky zástupca pritom rýchlym gólom viedol, avšak arbitri mu nakopili až deväť dvojminútových trestov, z čoho hostia vyťažili dva presilovkové góly a obrat.