Novinky - 11.01.2019 16:19

Zdravotníci na futbale v Brazílii prešli zraneného hráča

Zdroj: huste.tv/youtube

Či lekársky tím potrebuje na futbale autíčko, to je pomerne diskutovanou témou. Hoci to lekárom ušetrí námahu pri odnášaní zraneného hráča na nosidlách, neraz sa už prihodila tragikomická situácia, keď sa lôžko s hráčom nepodarilo na auto správne prichytiť alebo bolo citeľné, že za volantom sedí akýsi neskúsený šofér. Do druhej kategórie by sme mohli zaradiť situáciu z brazílskeho mládežníckeho zápasu Trindade - Flamengo. Predtým než sa hráča podarilo ošetriť, mu ešte zdravotník k zraneniu niečo málo pridal.

Máloktorý Európan eviduje brazílske turnaje hráčov do 20 rokov a o nie úplne žiadúcu reklamu sa postarali zdravotníci. Tí sú zrejme podobne skúsení ako samotní hráči na trávniku. Keď sa k zemi po súboji zložil jeden z mladíkov, lekári vycítili svoju šancu a ponáhľali sa mu na pomoc. K hráčovi sa však snažili dostať nezmyselne blízko a nezmyselne rýchlo. Namiesto brzdenia mu pravým predným kolesom prešiel pravé chodidlo.

Takéto "ošetrenia" by mohli byť za trest poskytované počas zápasov simulujúcim hráčom. Keďže však prebiehala 20. minúta prvého polčasu, ťažko veriť tomu, že by ležiaci futbalista hral na čas. Taktickú prípravu a pár ostrejších slov v kabíne by sa zrejme občas hodilo aj zdravotníckemu personálu.