Novinky - 12.01.2019 12:19

Meganápor Pittsburghu zneškodnil fantastický Gibson

Zdroj: huste.tv/Instagram

Pittsburgh Penguins vyhral desať z ostatných jedenástich ligových zápasov, Anaheim ťahá šnúru desiatich prehier. Hľadať favorita tohto súboja preto nebolo vôbec ťažké a Tučniaci dokázali vyhrať aj napriek obrovskému odporu brankára Johna Gibsona. Na jeho bránku letelo počas stretnutia 36 striel a až šesť si našlo cestu do siete. Striedaný však nebol, pretože výbornými zákrokmi bránil ešte výraznejšiemu debaklu.

Dominanciu Pittsburghu v tomto zápase dokumentuje aj situácia z prvej časti hry, kedy sa hostia dočkali vôbec svojho prvého streleckého pokusu. Stala sa však z neho superšanca, ktorá volala po góle. Rust z uhla ešte amerického brankára neprekvapil, vzápätí mal stopercentnú šancu spomedzi kruhov po výbornej prihrávke od Crosbyho, nasledovala ďalšia veľká šanca samotnej kanadskej hviezdy, ale Gibson v bránke lietal a pochytal všetky šance súpera.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Veľmi zaujímavý bol aj priebeh tohto zápasu. Anaheim totiž prvú tretinu vyhral 3:0, hoci pomer streleckých pokusov vypovedal o maximálne vyrovnanom súboji. V druhej časti hry Penguins vyrovnali, ale krátko pred sirénou prišiel opäť vedúci zásah Ducks. Od tej chvíle to však už padalo len hosťom. V tretej dvadsaťminútovke sa dostali do vedenia 6:4 a v poslednej minúte sa trafili aj siedmy raz, do prázdnej bránky.