Novinky - 12.01.2019 19:23

Moment prekvapenia: úderný útočný výpad Nashvillu

Zdroj: huste.tv/Instagram

Vhadzovanie v strednom pásme občas defenzíva z veľkej miery podcení. A to by nemala robiť. Pre jednu aj druhú stranu tým vzniká možnosť na zrealizovanie rýchleho signálu. V podstate k tomu stačí len vyhrať buly. Také niečo vyšlo hokejistom Nashvillu Predators v zápase s Chicagom Blackhawks. V závere druhej tretiny dokázali hostia odskočiť na jednogólový rozdiel a v náskoku sa udržali až do tretieho dejstva. Z United Center si nakoniec vzali dva bod za víťazstvo po predĺžení.

Samotná rýchla súhra s gólovým úderom prišla v 18. minúte stretnutia. Vhadzovalo sa v stredovom kruhu, čo pôsobí pre oboch brankárov ako relatívne bezpečná vzdialenosť. Lenže Ryan Johansen dostal puk za seba, obaja krídelníci vyštartovali vpred a obranca P.K. Subban zostrojili výbornú prihrávku na rozbehnutého Viktora Arvidssona. Ten svoj samostatný únik zvládol a poradil si s brankárom Collinom Deliom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

24-ročný americký brankár stále zbiera len svoje prvé štarty v najprestížnejšej lige sveta. V aktuálnom ročníku ho možno označiť až za brankársku trojku Jastrabov, avšak Crawford chýba pre zranenie a proti Nahsvillu bol uprednostnený pred o desať rokov starším Camom Wardom. V tomto konkrétnom stretnutí bol prekonaný štyrikrát z 37 pokusov hostí.