Novinky - 16.01.2019 17:46

Prestížne derby rozhodol efektný tenisový úder

Zdroj: huste.tv/Instagram

Víťazný gól v zápase Boston - Montreal sa vždy mimoriadne cení. Ak padne v predĺžení, na odpoveď už nie je nárok, navyše je dosiahnutý efektným spôsobom, minimálne do najbližšieho súboja sa z hokejistu stane miláčik publika. Takéto pocity prežil Jeff Petry, ktorý stanovil konečný výsledok tej zatiaľ najaktuálnejšej konfrontácie medzi nezmieriteľnými rivalmi. Bruins pritom na domácom ľade viedli 1:0, hosťujúci Canadiens 2:1 a definitívu medzi tabuľkovými susedmi musel zariadiť až extratime.

Celé predĺženie malo len pätnásťsekundové trvanie. Domi dostal svojich spoluhráčov cez útočnú modrú, sám sa aj odhodlal k strele a brankár Rask ju vyrazil do vzduchu, tesne pred seba. Presne tam sa však nachádzal pohotový Petry, ktorý tenisovým bekhendom puk upratal do bránky. Oficiálny instagramový profil NHL bez váhanie píše o jednom z najkrajších víťazných gólov v predĺžení počas aktuálnej sezóny, a to napriek tomu, že pekných "OT winnerov" stihla od októbra publikovať veľa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

V aktuálnom poradí vo Východnej konferencii sa Boston a Montreal nachádzajú na piatom a šiestom mieste. Zaujímavá je aj ich extratimeová bilancia. Päťkrát dokázali remízový zápas strhnúť na svoju stranu a päťkrát oň nakoniec prišli. Tento konkrétny gól vo vybičovanom derby zápase mal bez pochýb príchuť špeciálnu a utíšenie TD Garden bude Jeff Petry radiť medzi to najcennejšie, čo pri desiatich tohtosezónnych góloch dosiahol.