Novinky - 17.01.2019 22:43

Čistky v Slovane. Dvojica legionárov na skúške nepresvedčila

Zdroj: sita

Výprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava odcestuje v piatok na sústredenie na Maltu bez dvojice zahraničných hráčov, ktorí boli od začiatku zimnej prípravy v kádri "belasých" na skúške. Dvadsaťročný stopér Nehar Sadiki z Macedónska ako aj 23-ročný ľavý obranca Ilija Tučevič z Čiernej Hory sa predstavili aj v stredajšom prípravnom dueli proti Sigme Olomouc pri otvorení nového štadióna na Tehelnom poli, ale nepresvedčili. "Klub po ukončení skúšky neponúkol týmto hráčom možnosť zotrvania v Slovane Bratislava," informuje oficiálna internetová stránka lídra jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže na margo Sadikiho a Tučeviča.

V médiach zarezonovali aj správy, že bývalý hráč ŠK Slovan Lukáš Pauschek sa v zimnom prestupovom období presunie z českého FK Mladá Boleslav do bratislavského klubu. "Belasých" však 26-ročný obranca neposilní.

"Vzhľadom na množiace sa otázky ohľadom Lukáša Pauscheka môžem povedať toľko, že sme boli v telefonickom kontakte. Rozprávali sme sa o prípadnej budúcej spolupráci a jeho návrate do Slovana, no momentálne nerokujeme ani s Lukášom a ani s Mladou Boleslavou. Máme k dispozícii dvoch kvalitných pravých obrancov. Na jeseň na tomto poste stabilne hral Mitch Apau, ktorý nevynechal ani minútu, dominuje v defenzívnych štatistikách a strelil tri góly. Alternatívou je perspektívny Jurij Medveděv, ktorý má veľký potenciál, čo mohli fanúšikovia vidieť aj v stredajšom prípravnom zápase proti Olomoucu. Aktuálne teda nehľadáme posilu na post pravého obrancu. Lukáš má v Mladej Boleslavi kontrakt do leta, pričom uvidíme, čo prinesie budúcnosť," uviedol na klubovom webe viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší a dodal: "Prioritou pre nás je stopérsky post. Chceme priviesť kvalitného stredného obrancu, ktorý by bol konkurenciou pre Vasila Božikova a Kenana Bajriča. V horizonte najbližších šiestich mesiacov by sme sa radi posilnili aj v krídelnom priestore. Momentálne disponujeme tromi krídelníkmi, na zdvojenie postov potrebujeme ešte jedného hráča."