Novinky - 18.01.2019 10:30

Toto trénuj! Krásny gól spomedzi nôh

Zdroj: huste.tv/Instagram

Na krásne góly zo zámorských klzísk si už zvykáme a kochať sa najnovšie môžeme ďalším kúskom. Tento vyšiel útočníkovi Philadelphie Nolanovi Patrickovi. Ten je členom tretieho útoku Letcov a v 20 rokoch prežíva len svoju druhú sezónu v najlepšej lige sveta. V tej debutovej strelil štrnásť gólov, v súčasnosti je presne v polovici tohto čísla. Na duel s Minnesotou si v každom prípade bude pamätať. Len po druhý raz v kariére prežil vo farbách Flyers dvojgólovú noc a keďže k tomu pridal aj dve asistencie, odohral vôbec svoj najlepší zápas.

Philadelphia si poradila s Minnesotou Wild presvedčivo 7:4 a v klube veria, že je to impulz k zlepšenými výkonom. Súper mal pred týmto zápasom na konte o jedenásť bodov viac a nachádzal sa zhruba v strede tabuľky Západnej konferencie. Po deviatich minútach hry dokonca Minnesota viedla 2:0, ale potom nabral priebeh pre domácich oveľa priaznivejší spád. Góly mladíka Patricka padli dokonca vo veľmi dôležitom čase. Prvým vyrovnával na 3:3 a druhým krátko na to poslal svoje mužstvo do vedenia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Práve vedúci gól bol v podaní 20-ročného Kanaďana až exhibičným kúskom. Hoci si pýtal prihrávku od obrancu Travisa Sanheima, ten mal na modrej dobrú palebnú pozíciu a vypálil na brankára Dubnyka. Brankár Minnesoty predviedol dobrý reflex pravým betónom, strelu vytesnil mimo bránky, no od zadného mantinelu sa odrazila k číhajúcemu Nolanovi Patrickovi, ktorý puk efektne upratal do bránky. Triafal ho spomedzi korčúľ, navyše prvým dotykom. Dubnyk však bol v zlej pozícii a na dorážku nárok nemal. Philadelphia zaznamenala len svoje druhé víťazstvo v riadnom hracom čase.