Novinky - 18.01.2019 18:00

Brankár súperovi pripravil tutovku, aby ju následne chytil

Zdroj: huste.tv/Instagram

Stretnutie medzi Calgary a Buffalom ponúklo veľmi dramatický boj, ktorého rozuzlenie prišlo až v samostatných nájazdoch. Okrem napínavého priebehu, v ktorom sa ani jedna strana nedostala do vyššieho ako jednogólového náskoku, prinieslo infarktové stavy pre fanúšikov aj niekoľko konkrétnych situácií. Jedna sa veľmi osobne dotýkala brankára Buffala Linusa Ullmarka. Ten za svojou bránkou zbabral rozohrávku najhorším možným spôsobom, ponúkol Flames vyloženú gólovú šancu, no vzápätí ju zneškodnil neuveriteľným spôsobom.

Ak situáciu trochu zľahčíme, chyba Ullmarka neprišla v nejakom kľúčovom čase. V úvode druhej tretiny Calgary viedlo 1:0 a v útočnom pásme sa snažilo udržať typickým zámorským štýlom. Švéd šiel rozohrať a videl, že jednu stranu mantinelu má pokrytú protihráč Frolík. Čo však nevedel, od chrbta sa k nemu blížil Tkachuk. Práve tomu nerozvážne bekhendom posunul puk. Američan okamžite našiel Backlunda, ten prihral Michaelovi Frolíkovi a pred českým forwardom bola poloprázdna bránka. Lenže Ullmark sa do nej bleskovo vrátil a strelu zneškodnil lapačkou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Odchovanca Kladna ešte táto situácia mohla mrzieť. Dvojgólový náskok by Flames do značnej miery posadil na koňa a Švéda v bránke Sabres by značne takáto chyba rozhodila. Namiesto toho prišlo približne o sedem minút vyrovnanie na 1:1 a zvyšok príbehu už poznáme. Buffalo dokázalo vyhrať na súperovom ľade 4:3 po predĺžení, pričom šlo o okrúhle desiate tohtosezónne víťazstvo na cestách. Líder Východnej konferencie stratil svoju päťzápasovú víťaznú šnúru a doma prehral deviaty raz v tomto ročníku.