Novinky - 19.01.2019 17:39

Odvety ako cez kopirák. Parádne výkony Lampardových zverencov

Zdroj: huste.tv/youtube

Hra na odvety bola vymyslená preto, lebo zápasy na jednom a druhom štadióne môžu vyzerať úplne inak. Ale nemusia. Vidieť sme to mohli v 2. kole anglického FA Cupu medzi Southamptonom a Derby County. Mužstvá Ralpha Hasenhuttla a Franka Lamparda zohrali dva takmer identické zápasy a nečakane sa z postupu nakoniec tešil účastník druhej najvyššej súťaže.

Úvodný zápas sa hral 5. januára na pôde Derby County, no domáci vôbec nezachytili úvod. The Saints hrali tak, ako sa na účastníka Premier League patrí, v 48. minúte už viedli 2:0 a s vedomím, že hrajú u súpera a dobrý výsledok si môžu priniesť domov, sa so skóre uspokojili. To robiť nemali. V 58. a 61. minúte domáci vyrovnali na 2:2, vďaka čomu sa karty pred odvetou rozdávali nanovo.

O jedenásť dní neskôr už bol domácim tímom Southampton, pričom remíza vonku bola stále dobrým výsledkom. To sa ešte znásobilo, keď v 70. minúte ušli do vedenia 2:0 a len málokto predpokladal, že by nemuseli postúpiť. Lenže do konca riadneho hracieho času skutočne dva góly Derby padli. Postupujúceho musel určiť až penaltový rozstrel, v ktorom bol úspešnejší aktuálne šiesty tím Championship.