Novinky - 19.01.2019 21:51

Aj obranca vie pripraviť parádny gól. Presvedčí vás Pouliot

Zdroj: huste.tv/Instagram

Rozohrávku má na starosti zvyčajne obranca. Pokiaľ nemá komu prihrať, je v poriadku aj pokiaľ hru vyvezie preč zo svojho pásma sám. Pokojne môže postupovať aj cez červenú čiaru, dokonca pred bránku súpera, no to už sú fanúšikovia v pozore. Krásny gól pripravil svojmu Vancouveru zadák Derrick Pouliot, a to proti Buffalu Sabres.

25-ročný Kanaďan istil útočný postup spoluhráča Horvata. Tomu brániaci hokejisti Buffala puk vypichli a zrazu sa ocitol na Pouliotovej čepeli. Na špekulovanie nebol čas, bol rozbehnutý, a tak zapol ofenzívny mód. Pomedzi dvoch protihráčov si puk posunul do útočného pásma, tam sa manévrom na bekhend vyhol Ristolainenovi a v tej chvíli už mal plnú pozornosť aj brankára Ullmarka. Využil to na skvelú prihrávku pred bránku, kde mal nakorčuľovaných hneď dvoch hráčov v modrom. Zakončenie na seba vzal Sven Baertschi a poslal svoje mužstvo do vedenia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Vancouver nakoniec tento zápas vyhral 4:3, pričom šlo o duel dôležitý pre oba celky, no nie "šesťbodový". Canucks totiž bojujú o miestenky do play-off na západe, kým Buffalo je na tom veľmi podobne vo Východnej konferencii. Aj formu momentálne majú oba tieto tímy podobné. Z ostatných šiestich duelov vyhrali dva.