Novinky - 21.01.2019 14:45

Breakdance? Nie, skvelý zákrok brankára Deliu

Zdroj: huste.tv/Instagram

Kvôli zápasom Chicaga Blackhawks sa občas oplatí aj nocovať. Jeho domáce vystúpenia síce začínajú medzi druhou a pol treťou ráno v našom časovom pásme, no menej ako sedem gólov padlo naposledy ešte 4. januára. Sedemkrát po sebe sa zverenci Jeremyho Collitona pustili do odvážnej prestrelky, avšak len dvakrát mala pre nich šťastný koniec. Šťastnejším prípadom bol zápas s Washingtonom Capitals, ktorý vyhrali 8:5 a chvíľami malo dianie na ľade priam exhibičný charakter. Ochotne sa k tomu pridal aj brankár Collin Delia, ktorý síce inkasoval až päťkrát, no činil sa 34 úspešnými zákrokmi.

Pred koncom druhej tretiny Chicago viedlo 4:1, a to napriek tomu, že štatistika striel vychádzala v prospech Capitals. 24-ročný brankár pri jednej z akcií hostí vyrazil strelu Toma Wilsona a Vrána puk zatiahol za bránku Američana. Odtiaľ vymyslel zaujímavú prihrávku medzi kruhy, kam sa Wilson medzičasom premiestnil a ocitol sa v stopercentnej streleckej príležitosti. Brankárov pohyb pôsobil trošku chaoticky, keď sa po prvom zákroku vrhal k tyčke, čím chcel zabrániť Vránovi v dorážke a mal problémy s návratom naspäť do bránkoviska. Úsmevným skokom však vykryl aj ďalší strelecký pokus a vyslúžil si ovácie publika.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Víťazstvom v tomto zápase dokázalo Chicago ukončiť sériu piatich prehier, zatiaľ čo Washington práve piaty prehraný zápas po sebe zaznamenal. Zaujímavé je aj to, že pri konfrontáciách týchto dvoch mužstiev sa už piaty raz po sebe tešil domáci tím. Vždy v riadnej hracej dobe.