Novinky - 21.01.2019 16:02

Napodobnili Slovan. Pardubice ukončili svoju mizériu

Zdroj: huste.tv/youtube

Pohľad do tabuľky českej Extraligy je pre fanúšikov Pardubíc momentálne veľmi bolestivý. Pernikári, v kádri aj so Slovákmi Jurajom Mikušom, Milošom Bubelom, Dávidom Skokanom a Marekom Hovorkom, sa nachádzajú na poslednej priečke s deväťbodovým mankom na predposledný Chomutov. Môže za to najmä výsledková kríza, ktorá trvala od 4. novembra do 18. januára. Pardubice počas nej vyhrali jediný z 21 zápasov. Natiahli pritom trinásťzápasovú šnúru prehier a hneď po nej ďalšiu sedemzápasovú. Súčasťou tohto obdobia bol aj šialený výprask v Plzni 1:11.

Negatívne obdobie pardubický tím neukončil ani v súbojoch s tabuľkovými susedmi, teda s tímami, ktoré sú na tom podobne zle. Predposlednému Chomutovu podľahli 1:6 a 2:3 po samostatných nájazdoch, dvanástym Karlovym Varom 2:3 a jedenástemu Litvínovu 2:3. Tú dlhšiu sériu prehier uzatvorili Pardubice tri dni pred Silvestrom na ľade Sparty Praha, tú aktuálnejšiu túto nedeľu na domácom ľade proti Olomoucu. Z najhoršieho však stále vonku nie sú. Dve víťazstvá z ostatných 22 zápasov sú stále totálnou mizériou, a to aj s plným vedomím toho, že najaktuálnejším výsledkom je výhra v riadnej hracej dobe.


Hoci Dynamo čakalo na víťazstvo osem týždňov, do O2 Areny ho prišla podporiť slušná výprava verných. Spoločne oslávili víťazstvo 3:1.

Celkom podobne je na tom aj slovenský účastník KHL Slovan Bratislava. Jeho šnúra prehier od polovice novembra do Vianoc mala rovnako trinásťzápasové trvanie a ukončená bola víťazstvom nad Nižnym Novgorodom na Štefana a aj nad Nižnekamskom o dva dni neskôr. Potom však prišlo ďalších sedem prehier a dlhodobejší pohľad ukazuje presne rovnakú bilanciu, akú sme opisovali pri Pardubiciach - dve víťazstvá z ostatných 22 duelov.

Veľké krízy a série prehier sa v tomto ročníku nevyhýbajú ani NHL. Chicago natiahlo obdobie ôsmich prehier po sebe, nedávno aj Ottawa a Detroit hneď na začiatku sezóny sedem, no v negatívnom zmysle slova ich prevyšuje Anaheim. Ten od 19. decembra čakal na víťazstvo dvanásť stretnutí, čo už je séria na úrovni vyššie spomínaného slovenského a českého mužstva. Za zmienku v tomto smere stojí aj nemecký Iserlohn, ktorý sa po sľubnom úvode sezóny sám zostrelil obdobím desiatich prehraných zápasov, ktoré možno rozšíriť na jediný víťazný zápas počas trinástich kôl. Napriek tomu nie je na chvoste DEL a o skóre za sebou drží Schwenninger.


Vysielateľ profiligy dokonca zlým výsledkom Ducks venoval samostatné štúdio. V ňom pripomenul aj rekordnú sériu prehier zo 70. rokov Washingtonu, ktorá pozostávala zo 17 nezvládnutých vystúpení.