Novinky - 21.01.2019 17:20

Ostrá kritika Jorginha: nevie behať, nevie prihrať a nevie brániť

Zdroj: huste.tv/Twitter

Poriadne ostré slová sa zosypali na hlavu stredopoliara Jorginha z úst Ria Ferdinanda. Bývalý stopér Manchestru United bol hosťom a analytikom zápasu Arsenal - Chelsea, v ktorom domáci vyhrali 2:0, pričom potrebný náskok nadobudli už počas úvodného dejstva. 27-ročný Talian s brazílskym pôvodom pritom na strane zdolaného tímu odohral celých 90 minút, no Ferdinanda absolútne nepresvedčil. Pri jeho hodnotení si servítku pred ústa vôbec nedával. Zamýšľal sa pritom nad tým, akú pridanú hodnotu vôbec stredu poľa The Blues tento hráč ponúka.

V bojoch o miestenky do Champions League mohla Chelsea svojmu mestskému rivalovi odskočiť na deväťbodový rozdiel, čím by dostala viac pokoja na kopačky. Namiesto toho sa náskok zúžil na tri bodíky. "Na Jorginhovom poste má byť hráč, ktorý nastavuje tempo zápasu. Dostanete k nemu loptu v strednej tretine ihriska a on tvorí. Koľko má gólových asistencií v tejto sezóne? Rozdal okolo dvetisíc prihrávok, no z toho žiadnu asistenciu," rozhorčil sa Ferdinand pri rozbore hry hostí. "On nie je výborným obrancom. V zápasoch proti takýmto veľkým tímom musí prekonávať stred poľa, lenže on nedokáže behať. Čiže nič tímu nedá v defenzíve a rovnako nič ani na opačnej strane hracej plochy," pritvrdil počas svojho ďalšieho monológu.

Z Neapola si tohto hráča v lete vyžiadal sám tréner Maurizio Sarri a hoci sa na jeho plecia pravidelne kritika valí z viacerých strán, z 23 ligových zápasov Chelsea v tomto ročníku vynechal iba jediný. Vo všetkých ostatných bol členom základnej zostavy.