Novinky - 21.01.2019 19:23

Pocítil tvrdosť ligy. Plekancov zub našli zametači

Zdroj: huste.tv

Hokejový útočník Tomáš Plekanec úročí svoje dlhoročné skúsenosti z Montrealu v českej lige a Komete Brno sa snaží dopomôcť k tretiemu majstrovskému titulu v rade. Vo svojich doterajších jedenástich zápasoch za šampióna si pripísal šesť asistencií, ale zistil aj to, že súperi ho rozhodne šetriť nehodlajú. V zápase 36. kola proti Vítkoviciam jeho tím prehral 1:4 a hviezdna posila prišla o zub.

Do Ostravar arény prišla približne tisícka fanúšikov z Brna, ktorá hnala hosťujúce mužstvo vpred. Hoci už len sám Plekanec vyslal osem streleckých pokusov, domáci brankár Bartošák zachytal výborne a mal veľký podiel na trojbodovom zisku. Vítkovice pritom proti tomuto súperovi ťahali šnúru ôsmich zápasov, v ktorých ho nezdolali.

36-ročný útočník je na tvrdý hokej z NHL, samozrejme, zvyknutý, ale v rukavičkách s ním nepracujú ani v Extralige. Na duel v Ostrave si bude pamätať aj preto, že tam stratil zub. Pre české médiá opísal, že to bolo počas súboja krátko pred jednou z reklamných prestávok. Preto sa odhodlal k tomu, že ho treba nájsť a o pomoc požiadal aj zametačov ľadovej plochy. "Som rád, že sa našiel a nebudem musieť čakať na nový. Aspoň niečo pozitívne," zažartoval v pozápasovom rozhovore.