Novinky - 22.01.2019 15:32

Očarujúci trojitý zákrok brankára Lyonu

Zdroj: huste.tv/Twitter

Medzi top highlighty ostatného kola francúzskej futbalovej ligy sa bez pochýb zaradil trojzákrok Anthonyho Lopesa z Olympique Lyon. Jeho tím hral náročný zápas na pôde tabuľkového suseda AS St. Étienne a portugalský brankár mal na víťazstve veľký podiel. Predviedol sa predovšetkým na začiatku 62. minúty, keď mali domáci obrovskú šancu vrátiť sa do vedenia.

Tunisan Wahbi Khazri sa v šestnástke uvoľnil k strele, ktorú Lopes vyrazil tesne pred seba. Útočník sa k nej dostal skôr ako brániaci hráči, no brankár Lyonu obetavým skokom zablokoval aj jeho dorážku. Ani na ďalší pokus hostia hru do bezpečia neupratali, tá sa dostala k Romainovi Hamoumovi. Mieril pekne k ľavej tyčke, no Lopes sa natiahol a vytesnil loptu mimo brány.

Parádne reakcie brankára, ktorý celú doterajšiu kariéru zasvätil Lyonu, nabrali na význame o tri minútky neskôr. To prišla premenená penalta Nabila Fekira, na ktorú už St. Étienne odpoveď nenašiel. Olympique neprehral už päť kôl a usadil sa na treťom mieste Ligue 1. Zdolaní domáci sú hneď za ním.