Novinky - 23.01.2019 13:07

Nech Salah nechce, aby si ho takto zaškatuľkovali

Zdroj: huste.tv/youtube

Rýchlonohý egyptský útočník Mohamed Salah patrí medzi najlepších futbalistov nielen anglickej ligy, ale celého sveta. V tejto sezóne sa rozbiehal trochu pomalšie, ale za ostatných osem ligových zápasov dokázal streliť deväť gólov, čím fanúšikom slabší august a september parádne vynahrádza. Faktom však je aj to, že The Reds kopali za ostatný mesiac už štyri pokutové kopy, za čo môžu Salahove pády. A tie sú popri jeho streleckej produktivite ďalšou témou diskusií.

Nejaký čas je už badateľné, že liverpoolsky klenot chodí v šestnástke k zemi o čosi ochotnejšie. Anglický futbal navyše patrí medzi tie tvrdšie a Mo rozhodne nechce, aby si ho rozhodcovia zaškatuľkovali ako hráča, ktorý zvykne filmovať. "Je to úžasný hráč, ktorého je radosť sledovať, ale za mesiac sa dostal do štyroch penaltových situácií," rozoberá jeho hru denník The Sun. Počet by pritom až taký dôležitý nebol, ak by šlo o neoddiskutovateľné zákroky: "Získal zaslúženú penaltu proti Arsenalu a Brightonu. Ale tie zvyšné dve, proti Newcastle a Crystal Palace, tam to jednoznačne prifarbil pre rozhodcu,"

Aké je to upadnúť do nemilosti rozhodcov v Premier League, v minulosti spoznala aj iná liverpoolska ofenzíva hviezda. Luis Suárez spočiatku získal pre svoje farby veľa penált, no po skúsenostiach sa fauly naňho takmer prestali pískať a mnohí rozhodcovia zastávali názor, že pokiaľ nepôjde o skutočne zákernú záležitosť, kopnutie alebo potiahnutie budú ignorovať. Ako výchovné opatrenia to vôbec nie je zlé. "Vôbec nezáleží na tom, či ide o Salaha, Kanea alebo Vardyho, ktorí taktiež predvedú často takýto prehrešok," dopĺňa komentátor Mark Halsey.