Novinky - 08.02.2019 19:41

Káder Michaloviec sa kompletizuje, onedlho ho doplní aj kapitán Žofčák

Zdroj: sita

Želanie trénera futbalistov MFK Zemplín Michalovce Antona Šoltisa, aby sa viacero hráčov vrátilo do tréningového procesu, sa splnilo. Po víkendovom víťaznom prípravnom dueli nad druholigovým MFK Dukla Banská Bystrica (1:0) na záver sústredenia v Tatranskej Lomnici sa rozšírila maródka v michalovskom klube až na tucet futbalistov. Toto alarmujúce číslo a "lazaret" v mužstve sa však na radosť 43-ročného kouča Zemplínčanov podarilo počas aktuálneho týždňa znížiť na minimum. Do tréningovej záťaže sa vrátila väčšina nútene pauzujúcich hráčov.

"Ešte na utorkovom tréningu, prvom po návrate zo sústredenia, už naplno trénovali Matúš Kira, Danylo Beskorovajnyj, José Carrillo Mancilla, Matúš Vojtko, Peter Kolesár, Sadam Sulley či Christos Kunturiotis, niektoré fázy tréningu spolu s mužstvom už absolvovali aj rekonvalescenti Stanislav Danko s Hovhannesom Harutjunjanom. Potešiteľné je, že čochvíľa by mal byť v poriadku aj kapitán Igor Žofčák (preťažený lýtkový sval) a po zlomenine kľúčnej kosti začal s prípravou aj mladučký 17-ročný Matúš Begala," informuje oficiálna internetová stránka michalovského klubu.

S mužstvom, ktoré po jesenných osemnástich odohraných kolách najvyššej slovenskej futbalovej súťaže figuruje na 7. mieste s 24 bodmi a má reálnu šancu postúpiť medzi elitnú šestku a účinkovať v skupine o titul, sa nepripravuje trojica hráčov. "Okrem dlhodobo zranených Martina Regáliho a Jozefa-Šimona Turíka momentálne netrénuje ani Roland Černák, ktorého opäť začali pobolievať slabiny," dopĺňa oficiálny michalovský klubový web na margo situácie v kádri.