Novinky - 09.02.2019 18:28

Slováci ovládli celý turnaj! Olympijský tím Ruska roztrhali v druhej tretine

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenská hokejová reprezentácia ovládla domáci medzinárodný turnaj Kaufland Cup 2019 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Národný tím SR svoje prvenstvo na podujatí stanovil sobotňajším jasným triumfom nad olympijským tímom Ruska 5:1 v záverečnom stretnutí turnaja.

Domáci sa ujali vedenia v 11. min, keď sa pomedzi troch Rusov presadil krídelník HK Nitra Samuel Buček. V 25. min prekvapil brankára SR Branislava Konráda bekhendovou strelou Kirill Semionov. Už o dve minúty neskôr poslal zverencov Craiga Ramsayho v presilovej hre opäť do vedenia Matej Paulovič. V 37. min opäť ukázal svoje šikovné ruky Buček a zvýšil náskok reprezentácie SR. O minútu neskôr sa pred bránku Ruska z pravej strany klziska natlačil Róbert Lantoši a skóroval takisto úspešným blafákom. V samotnom závere prostredného dejstva sa po peknej kombinácii presadil aj Radovan Puliš. V tretej tretine sa strelecky nepresadil ani jeden tím.

Reprezentácia SR na turnaji okrem vysokého víťazstva nad Ruskom zdolala v piatok Bielorusko 2:1 po samostatných nájazdoch. Olympijský tím Ruska triumfoval nad rovnakým súperom 2:1 v riadnom hracom čase.

Kaufland Cup 2019:

Slovensko - Rusko olympionici 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
Góly: 11. Buček, 27. Paulovič (Čerešňák, Kytnár), 37. Buček, 38. Lantoši (Sersen), 40. Puliš (L. Hudáček) - 25. Semionov (Romanov, Chochlačov),
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, D. Konc - Výleta, Šefčík (všetci SR), 8179 divákov

SR: Konrád - Martin Chovan, Sersen, Čerešňák, Fehérváry, Štajnoch, Čajkovský, Koch, M. Rosandič - Lantoši, M. Sukeľ, D. Bondra - Paulovič, Kytnár, Michal Chovan - Buček, L. Hudáček, Puliš - M. Hecl, Šimun, Liška
Rusko olympionici: Demčenko (41. Bočarov) - Rykov, Pajgin, Romanov, Dyblenko, Šaripzianov, Bryncev, V. Siomin, Kudako - Briukvin, Maľcev, Čibisov - A. Fiodorov, Semionov, Chochlačov - Jurtajkin, Šarov, Michejev - Tkačov, Švec-Rogovoj, N. Michajlov

​V úvode sa obe mužstvá iba oťukávali a ani jedno si neutvorilo výraznejšiu príležitosť. V 7. min mala SR výhodu presilovej hry, ale podrazenie Andreja Čibisova domáci hráči nevyužili. Skóre otvoril v 11. min parádnou individuálnou akciou 20-ročný krídelník HK Nitra Samuel Buček. V 17. min sa Rusi dostali do prečíslenia 3 na 1, brankára SR Branislava Konráda zachránila žŕdka a puk napokon ohrozil iba novinárov sediacich na tribúne. V závere prvej časti putoval na trestnú lavicu Milan Kytnár za nedovolené bránenie.

Druhú tretinu začali Rusi v presilovke, ktorú však nevyužili. Slováci pohrozili z následného protiútoku, ale takisto sa skóre nemenilo. Vyrovnanie priniesla 25. min, keď Kirill Semionov namieril bekhendom ponad Konrádovo rameno. Nerozhodný stav nevydržal dlho, o necelé dve minúty poslal Slovensko do opätovného vedenia v presilovej hre Matej Paulovič. V 28. min sa rútil sám na Konráda Arťom Michejev, ale neuspel. V 31. min sa ocitol pred gólmanom olympijského tímu Ruska Vasilijom Demčenkom Róbert Lantoši, defenzíva hostí ho však nepustila k zakončeniu. V záverečnej päťminútovke prostredného dejstva sa začal strelecký koncert zverencov Craiga Ramsayho. Úspešnými blafákmi sa prezentovali spoluhráči z HK Nitra Buček a Lantoši, 45 sekúnd pred koncom druhej časti sa presadil aj Radovan Puliš.

Do záverečnej tretiny duelu nastúpili Rusi s brankárom Ivanom Bočarovom. Hneď v úvode si zasadol na trestnú lavicu Arťom Fiodorov, domáci reprezentanti jeho vylúčenie nepotrestali. V 48. min v presilovej hre pálil zblízka nebezpečne Michejev, Konrád bol pozorný. O pár sekúnd neskôr sa cez defenzívu SR predral Michail Maľcev, ale ani on z bezprostrednej blízkosti nepochodil. Vypýtal si aspoň faul, na trestnú lavicu zamieril Libor Hudáček. Početná výhoda hostí nemala dvojminutové trvanie, lebo v jej závere sa dopustil útočného priestupku Vladislav Siomin. Skóre zostalo nezmenené aj po následnej presilovej hre Slovenska. Domáci tím si utvoril viacero šancí či pološancí, ale ani jedna z nich sa neskončila gólom. Skórovať sa nepodarilo ani Rusom v záverečnej presilovke pri vylúčení Milana Kytnára, peknými zákrokmi sa prezentoval Konrád.

Konečná tabuľka:
1. Slovensko 2 1 1 0 0 7:2 5
2. Rusko 2 1 0 0 1 3:6 3
3. Bielorusko 2 0 0 2 0 2:4 1