Novinky - 10.02.2019 09:00

Simeone prijal prehru v derby s Realom ako zaslúženú

Zdroj: sita/youtube

Predtým, než sa z nich stali tréneri dvoch veľkých madridských futbalových súperov Atlética a Realu, zašli Argentínčania Diego Simeone a Santiago Solari aspoň raz týždenne spolu na večeru, aby sa horlivo zhovárali o najnovších témach a spoločne vymýšľali rôzne taktické schémy. V sobotňajšom stretnutí 23. kola španielskej La Ligy 2018/2019 však už priateľstvo išlo bokom - "rojiblancos" a "merengues" na seba natrafili v priamej konfrontácii o 2. miesto. Duel napokon lepšie vyšiel hosťujúcemu "bielemu baletu". Ten triumfoval 3:1 a v tabuľke preskočil svojho mestského rivala.

"Bol to ťažký zápas, v ktorom bol protivník lepší a, predovšetkým, fyzicky silnejší. Real odohral veľmi dobré stretnutie," uviedol po stretnutí kouč Atlética Simeone. "Prehrali sme zaslúžene. Musíme sa však pozviechať a čo najlepšie sa pripraviť na ďalší ligový duel s Rayom Vallecanom," doplnil 48-ročný rodák z Buenos Aires, ktorého mužstvo prehralo aj v minulom kole na trávniku Betisu Sevilla (0:1).

Real zvíťazil v piatom ligovom stretnutí po sebe a zdá sa, že Simeoneho náprotivok Solari konečne našiel optimálne zloženie základnej jedenástky. Miesto na lavičke náhradníkov sa opäť ušlo Brazílčanovi Marcelovi. Na ľavom kraji obrany nastúpil mladík Sergio Reguilón a podal skvelý výkon. "Všetkým mládežníkom v našom klube ukázal, že ak budú mať odhodlanie a správny prístup, môžu do dotiahnuť až do A-mužstva Realu," vyhlásil Solari. Pre 42-ročného rodáka z Rosaria mal duel na štadióne Wanda Metropolitano špecifický nádych. Pred 20 rokmi, presne 7. februára 1999, debutoval ako mladík v tíme Atlética Madrid. Následne v rokoch 2000-2005 si obliekal dres Realu, v ktorom vyhral sedem trofejí vrátane dvoch ligových titulov a jedného prvenstva v Lige majstrov.

"Podali sme naozaj kompletný výkon. Bolo to tímové víťazstvo, iba takto sa dá vyhrať na ihrisku Atlética. Bol to pravdepodobne náš najlepší zápas od decembra. Nastúpili sme proti tímu, ktorého úroveň každým rokom stúpa a tiež tímu, ktorý je súdržný a má fantastického kouča. Boli sme však brilantní v ofenzíve aj v defenzíve. Hráči v každom stretnutí predvádzajú fyzické nasadenie a srdce, ich podiel na tomto triumfe je 95 %. Zvyšok tvorí prínos nás ostatných - medicínskeho tímu, funkcionárov, fanúšikov... Real Madrid vždy bojuje až do konca. Chceme sa držať nohami na zemi a pokračovať v tom, čo robíme," poznamenal Solari.

Hostia sa ujali vedenia v 16. min po pekných "nožničkách" Casemira. Zanedlho však domáci Antoine Griezmann využil nájazd na gólmana Realu Thibauta Courtoisa a začínalo sa odznova. Krátko pred prestávkou unikol defenzíve Atlética Vinícius Júnior a po faule na mladého Brazílčana skóroval z penalty Sergio Ramos. Konečnú podobu výsledku dal v 74. min svojím 100. zásahom v drese Realu waleský "rýchlik" Gareth Bale.

Podľa kapitána hostí Sergia Ramosa mužstvo v momentálnej forme má na to, aby dostihlo aj lídra FC Barcelona. Real aktuálne stráca na Kataláncov 5 bodov, no tí majú k dobru nedeľňajší duel na horúcej pôde v Bilbau. "La Liga je ešte stále hrateľná. V hre je mnoho bodov a ako sme mohli vidieť v prvej časti sezóny, každý z tímov dokáže akémukoľvek súperovi znepríjemniť život. Aj keď majú "blaugranas" veľký náskok, chceme im spôsobiť problémy. Šanca je vždy. Proti Atléticu sme odohrali veľmi dobrý zápas, kompletný po každej stránke, a to nielen v útoku, ale aj v obrane. Myslím si, že výsledok je spravodlivý," skonštatoval skúsený zadák Ramos.