Novinky - 10.02.2019 17:28

Výborný reflex na čiare. Obranca Slavin zabránil jasnému gólu

Zdroj: huste.tv/Instagram

Včera v skorých ranných hodinách na seba narazili hokejisti New Yorku Rangers a Caroliny Hurricanes, pričom hostia boli úspešní a udržali sa na pozíciách blízko miesteniek do play-off. 46 minút sa pritom hralo bez gólov a veľký podiel na tom mali jednak brankári Lundqvist a Mrázek, ale aj defenzívy, ktoré ich strážili.

Práve medzi zákroky obrancov sa zaradila situácia z úvodu druhej tretiny. Rangers založili rýchly útok, z ktorého bolo prečíslenie troch proti dvom. Vesey vymyslel prekvapivú prihrávku do tandemu Hayesovi. Ten sa ocitol tvárou v tvár českému brankárovi vo farbách Hurricanes a vymyslel rýchly blafák na bekhendovú stranu, po ktorom plánoval puk zasúvať do bránky už ležiaceho Mrázka. Lenže na to výborne reagoval obranca Jacob Slavin a postaral sa o jeden z kľúčových momentov súboja.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Ktovie, ako by sa duel vyvíjal, ak by bolo Mrázkovo čaro prelomené ako prvé. Krátko po tejto spálenej šanci sa do vedenia dostala Carolina a šlo o gól víťazný. Newyorský tím to v závere skúšal s prázdnou bránkou a počas vabanku inkasoval až dvakrát. Foegleho na streleckej listine doplnil aj Svečnikov a McGinn. Slavin ku skvelému obrannému zákroku body nepridal, no medzi hviezdy duelu sa bez pochýb zapísal aj rodák z Ostravy, ktorý vychytal svoj druhý shutout v sezóne.